keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Hurmaavat harsoverhot

Sain vihdoin aikaiseksi ommella nukkekotivitriinin ikkunoihin verhot, jotta siitä ei paista niin selkeästi se mikä siellä sisällä oikeasti lymyilee. Mietin monta viikkoa millaisesta kankaasta verhot tekisin, kunnes löysin omista kätköistäni joskus vuosikausi sitten ostamani pienen pakan vanhaa ja leveää sideharsokangasta ja homma oli sillä selvä. Se on just eikä melkein täydellistä tuonne, ihanan kepeää ja kuulasta, mutta juuri tarpeeksi peittävää, jottei sinne sisälle enää päältäpäin näe.

Harso oli hirveän vaikeaa ommella ja käsitellä, se kun on niin löysään kudottua, että venyi ja vanui miten sattuu, mutta onneksi sivuistaan valmiiksi huoliteltu, niin sain kun sainkin ommeltua vain päihin narukujat, joihin pujotin verhovaijerit ja kiristelin ne paikoilleen kaappien ovien sisäpintaan ruuveilla. Nätisti poimuteltuina näyttävät nyt ihan oikeilta verhoilta tuolla ja olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen.

Olen hamstrannut huoneeseen säilyttimiksi erilaisia rottinkisia koreja, joihin saimme piiloon lapselta tänne vielä jääneitä tavaroita, joita hän ei uuteen pieneen kotiinsa saanut mahtumaan. Noissa säilyy nyt tyylikkäästi kaikenmoista, mutta ovat silti näppärästi käsillä, jos ja kun sieltä jotain tarvitaan. Vitriinikaapin vierellä näyttävät niin kivan rennoilta ja tuovat huoneeseen ripauksen kesämäistä fiilistä myös.

Nyt on lookki mukavasti kohdillaan tässä nurkkauksessa huonetta, vielä pitää viimeistellä yksi nurkka ja sitten voin esitellä koko tilan valmiina täälläkin. Mutta siihen menee vielä tovi, sillä täytyy ensin viilata vähän yhtä kaappia sopivammaksi ja järjestellä loppuja lapsen tavaroita ja nyt kun ilmat alkavat vihdoin luvata vähän kesää tuolla pihalla en ehkä siihen hommaan heti rupea, kun kutkuttelee jo ihan muut jutut mieltä.


Made curtains to my dollhouse cabinet using real vintage bandage fabric I had lying around. They're so sheer and pretty and just perfect for this room and vibe and make a good combo with those blonde wicker baskets I have collected next to the cabinet to store things.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti