sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Puolivarjossa

Tuulettelin tänään pihalla sisätiloissa talvehtinutta oliivipuuta ja uskaltauduin samalla ottamaan esille jo puutarhakaluston pehmusteetkin. Olin palanut halusta päästä näkemään lopputalvesta ostelemieni tyynynpäällisten sävyt oikeassa ympäristössään ja oli ilo huomata, että värisilmäni toimi silloin oikein mainiosti ja päälliset sopivat ajattelemaani tyyliin just niin kuin pitikin. 

Vähän sinistä ja vähän raitaa ja sitten kunnolla vihreää puutarhakuosia niin jo vain sohvalla näyttää kivalta nyt. En melkein malttaisi odottaa miten kivalta se näyttää sitten kun se oikea kesä on täällä ja paljon enemmän on väriä myös ympärillä.  

Se mikä ei näytä kivalta nyt on tuo patja tuossa sohvalla. olin laittanut sen talveksi sellaiseen pölynimurilla ilmattomaksi menevään tyhjiöpussiin ja kas, se meni siellä aivan kurtuille ja lyttyyn. Tuo pellava on sellainen materiaali, että helposti rypistyy, mutta että meni sitten patjan vaahtomuovitäytteetkin lyttyyn ja ryttyyn, on minulle kyllä mysteeri. Koko päivän tuossa olleena ei oiennut oikeastaan yhtään, että nyt vähän jännittää, että miten sen kanssa tässä käykään sitten. Täytynee vissiin alkaa totutella tuohon ruttuiseen lookkiin, mutta vähän kyllä nyt harmittaa kun pehmeyskin on siitä kärsinyt.

Mutta koiria se ei haitannut laisinkaan, olivat vaan aivan onnessaan, että pihalla on vihdoin jotain pehmeääkin. Lämpimästä kotoisin olevia rotuja vaan kismitti, että se pehmeä oli nyt niin varjossa, kun heidän mieleastään olisi hauskempaa lojua suoraan paahteessa, mutta siellä oli vielä vähän kylmä maa. Pitänee laittaa heille oma patja sinne huomiseksi, jotta saavat naatiskella vielä sen hetken kun tätä lämpöä kestää.

Mutta ihanaa oli fiilistellä jo kesää tuolla. Pihakaluston tausta näyttää vaan silmiini nyt ehkä liian rytöiseltä ja jotain tarttis sille tehdä. Männä talvena katkaistu tuijarivi on kovin rujon näköinen ja vaikka onkin kivaa, että sieltä päivä paistaa läpi en silti ole tyytyväinen sen ulkomuotoon just nyt. Täytyy siis alkaa suunnitella tuohon jotain kivaa näköestettä millä peittää kaikki rytöinen ja ruskea ja taustalta paistava lauta-aita, jotta saa arvoisensa taustan tälle pihan olohuone-osiolle. Mielessä on semmoinenkin idea, että tekisi tuohon laudoista vähän niinku seinät taustalle, kukkalaatikoineen ja ikkunoineen... Ajatuksena kuulostaisi kyllä aika herkulta, mutta annetaas sen hautua ensin hetki mielessä.

It's been so lovely and warm that I put out my new pillow cases that I got earlier (when it was still winter) on the garden sofa. So glad that my vision was right back then and the colors look so good there. But what doesn't look good is the green fence, we got it cut down half way this winter and it's going to take a while before it has grown full again so I need to plan something here to hide all the brown and ugly parts of it for now. I already have an idea of some kind of wooden walls that might do the trick, just need to think it through and plan properly first.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti