sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Keinovalon alla

Kaikki viikko sitten ostetu kesäkukat ovat nyt säiltä turvassa yläkerran portaikossa siellä talvehtineiden oliivipuiden ja laakerin kanssa. Siellä on kukkalamput vielä talven jäljiltä valmiudessa vaikka ikkunoistakin jo valoa tulvii ja näin harmaalla säällä se on oikein hyvä lisä. Oliivipuut ovat säilyneet hengissä melko hyvin, tosin vähän liian kuivana olen poloisia pitänyt ja nyt runsaammin kasteltuina kasvattelevat honteloita uusia varsiaan kohti valoa kuin viimeistä päivää.

Siellä on myös tulilla pari seimentä ja juurakkoa ruukuissaan, joista jaloleinikit jo kurkkivat mullan alta valoa kohti.

Muratti loikoilee pitkin portaikkoa ja laakeripuu on neljän vuoden aikana alkanut vallan viihtyä hoidossani rehottaen kuin mikäkin. Tässä portaikossa pysyy talvella lämpö mukavasti viidentoista asteen tuntumassa ja lisälamppu suoraan kasvin päällä on varmasti avittanut tähän lopputulokseen pääsemisessä.

Vähän on paikoin ahdasta askelmille astella, mutta kun varovasti kulkee, ei ole vahinkoja päässyt sattumaan. Tilannehan on kuitenkin vain väliaikainen ja heti ilmojen salliessa muuttavat nämä kaikki vihertävät täältä kasvihuoneen suojiin ja siitä pihalle sitten kun kesä on. Mutta nyt on vallan hauskaa tästä joka päivä kulkea, kuin pienessä kasvihuoneessa olisi. Pääsee hyvään fiilikseen heti aamusta kun näkee paljon vihreää ja kukkia herätessään.

Olen yleensä ollut maailman surkein siemenestä kasvattaja, mutta laitoin silti nyt tulille vähän tuoksuhernettä. Sen pitäisi olla maailman helpoin kasvatettava ja monet ohjeet lukeneena ja saaneena alan uskoa, että hyvä tästä vielä tulee. Puolet on jo itänyt ja toinen puoli tekee vielä tuloaan, mutta näyttää jo hyvin siltä, että tästä pariin isoon ruukkuun täytettä tulee kesällä riittämään.

Vähän vapun yli kun mennään niin eiköhän se sitten ala lämpötilakin pysyä ulkona enemmän kesää  enteilevissä lukemissa ja saan siirreltyä nämä taimetkin välillä pihalle karaistumaan ja nauttimaan siitä aidosta ja oikeasta valosta, mutta siihen asti toimii tämä ihan hyvin näinkin.

So I've got all the plants inside enjoying the fake sunlight I provide them with three plant lamps I have there. It's still way too cold outside and these guys can hang out here for at least a week more, before I get to move them in the greenhouse. All are doing well and all my seeds and bulbs are also growing nicely. 

2 kommenttia:

 1. Onpa ihana näkymä :) Jos tilanne olisi ympärivuotinen, niin teillä olisi koko ajan kesä portaikossa.

  Laakeripuu oli mulle ihan uusi tuttavuus. Onko sulla jotain kikkakolmosia sen hoitamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jos tilanne olisi ympärivuotinen tuossa olis ruskeita rehuja vain :D
   laakeripuu on helppo, kun se on selvinnyt kolme talvea mun äärimmäisen huonolla kastelurytmillä (unohdan välillä tosi pitkäksi aikaa). Kesät se pärjää ihan keskenään pihalla, kastelen vaan jos on hellettä. Bonuksena se on super-ahtaassa ruukussa. Eli tällä tiedolla sanoisin, että helpoin kasvi ikinä. :D

   Poista