perjantai 30. huhtikuuta 2021

Vappukukkia

Vappupallot vaihtui tänä vuonna sujuvasti vappukukkasiin, kun kahdella eri kauppareissulla hullaannuin vaaleanpunaisista kukkasista enemmän ja unohdin koko pallot. Eipä sitä enää ole tullut muutamaan vuoteen vappua sen kummemin juhlittua muutenkaan niin ei haittaa yhtään, jos kodissa ei serpentiinit roiku kattolampuissa, kunhan simaa ja munkkia löytyy niin se on hyvä.

Ruokaostosten lomassa kuljen yleensä aina kaupassa kukkaosaston läpi ihan vaan nuuhiakseni ilmaa ja katsellakseni, vähän harvemmin sieltä mitään ostelen, mutta nyt on viime aikoina tullut kyllä törsäiltyä rahaa sinnekin. Tämän ihanan ruukkuruusun löysin aivan kuivettuneena ja puoleen hintaan ja ihastuin täysillä sen ihanan vanhanaikaiseen väriin. Pakko se oli ostaa ja kokeilla, josko siitä vielä elävä tulisi ja tulihan siitä. Annoin sille kunnon kylvyn kotiin päästyäni ja äkkiä se siitä tokeni ja näyttää nyt suurimpien rapsevien osien poiston jälkeen taas vallan eloisalta.

Pionit taas ovat kukista sellaisia, joiten en vain voi vastustaa. Tykkään kovasti niiden voimakkaasta tuoksusta ja herkän vaaleanpunainen väri on siihen vielä suuri plussa päälle. Nämä olivat jo ostaessa täysillä auki, joten ihan hirveän kauaa ei tämä riemu kestä, mutta jos tuo yksi nuppu tuosta vielä aukeaa on iloni pidempiaikainen. 

Tuolta kukkien takaa pilkottaa keittiön pöydällä ensimmäinen satsi näitä tekstimukeja, joita olen rapiat vuoden tässä jo hieronut. Aika kauan se kesti, kun välillä tuli kaikenmoista muuta (kuten maailmanlaajuiset pandemiat ja sen sellaista), mutta nyt niitä vihdoin on! Ne pitää vielä viimeistellä ja pohjat hioa, mutta ihan pian saan niitä tuonne porstuakauppani valikoimiin ja ehkä myös sitten postitettaviksi myös (ne pakkauslaatikot edelleen vähän hakusessa).

Mutta nyt menen ottamaan lasin simaa ja toivotan hauskaa vappua sinne ruudun toiselle puolen! 

I didn't get any balloons or serpentine this may, but some pretty pink flowers instead. I also got my first batch of these mugs with text from the kiln. Took me a whole year to finish the idea to a working product, but here it is now.

1 kommentti: