lauantai 21. joulukuuta 2019

Juupas eipäs ja kylläpäs

No näinhän siinä sitten kävi, että kaikesta siitä arpomisestani huolimatta meille tuli tänä vuonna aito joulukuusi ja olen siihen hyvin tyytyväinen. Yhdeksän vuotta muovikuusen kanssa oli ihan mukavaa, mutta kaikkeen kyllästyy aikanaan, varsinkin siihen että se muovikuusi tuoksuu muovilta ja viimeisinä vuosina tuntui, että paljon voimakkaammin kun alussa. Nyt kun muutkin koristukset talossa on menneet vähän luonnollisempaan suuntaan, niin oli ihan luonnollista haluta laittaa tämäkin nyt sitten oikein, eli oikeasta puusta, vaikka se aluksi vähän vaikealta ajatukselta tuntuikin. (Se muovinen säilyy kyllä siellä vintissä sitten jos siihen joskus palata haluaa.)

Kun yhdeksään vuoteen ei ole joulukuusikaupoilla käynyt vähän aluksi jännitti, että mitens se nyt meni se kuusen valinta ja joutuuko ihan hirmu monta myyntipaikkaa taas kiertämään sopivan perässä, mutta se oli oikeastan ihan eka kunnon pysäkki tässä ihan lähellä mistä kuusi mukaamme lähti. Valkattiin tuollainen ihana pitkä ja hoikka puikula, mutta tuuhea kuusi, joka ei vie paljon tilaa huoneesta, mutta näyttää silti pituudessaan komealta oven pielessä.

Olin varustautunut jo aiemmin elävän joulupuun tuloon hankkimalla kirppikseltä sen sellaisen sysiruman mutta paljon hehkutetun muovijalan suurella vesisäiliöllä ja tietty se piti johonkin piiloon katseilta saada niin onnekkaasti muistin tämän männä kesänä löytyneen vanhan taikinatiinun johon se jalka solahti piiloon aivan vaivatta. Viime kesänä siinä kasvoi kasvihuoneessa tomaatti ja nyt siinä on joulupuu. 

Koristeet valkkasin kuuseen tällä kertaa fiiliksen mukaan niin, että enemmän palloja ja blingiä ja vähemmän mitään muuta. Nauhaa en laittanut tänäkään vuonna kun tykkään tuosta vähän simppelimmästä puusta just noin. Nyt vaan toivotaan että se pysyy tuossa hyvänä mahdollisimman pitkään, tuossa kun on sen vähän turhan lämmin takan vierellä olla.

So after nine years with a fake Christmas tree I decided that this year we'll try a real one for a change. Most of my deco has gone to more natural way anyways so it felt more natural to have a real tree too. I really like this one we found, it's slim and tall, but thick and festive and my decorations look so good on it with the lights glimmering in between the branches.

3 kommenttia:

  1. Hyvä keinonon lapioida ämpäri täyteen hiekkaa ja tökätä kuusi siihen kostennhiekan keskelle. Pysyy hyvin pystyssä ja kestää tasaisen kosteassa hiekassa kuusi viikkokaupalla.
    Sellainen isompikin hiekkasaavi mahtuisi vallan mainiosta tuon taikinatiinun sisään.

    VastaaPoista