maanantai 9. joulukuuta 2019

Joulukuun löytöjä

Joulunalusaika on mielestäini oivallista kierrellä kirppiksiä. Ihmiset kun tekevät joulusiivouksiaan ajoissa tulee myyntiin paljon kaikkea kivaa ja mielenkiintoista. Käyn tähän aikaan vuodesta kirppistelemässä niin usein kun vaan kerkiän. Tässä lähialueilla on monta kivaa paikkaa, joita voin tutkia ihan viikottain löytöjen toivossa ja sitten kun tulee asiaa jonnekin muualle tutkin sielläkin tietty kirppikset ensin. 

Tässä viime viikon saaliskasassani on löytöjä sekä läheltä, että kaukaa sillä olen kerennyt piipahtaa kotikontujeni lisäksi nopsaan myös Riihimäellä, Mäntsälässä ja Lahdessa. Varsin joulumielellä olen ollut liikenteessä kun lähes jokaisen löydön kohdalla olen ajatellut, että vitsit kun sopii hyvin jouluun.

Vanha liitutaulu johon voin kirjottaa joulun välipäivien menun sitten kun vieraita saapuu, viinilaseja sekä omaan tarpeeseen, että muillekin jakaa (niitä on minulla iso kasa, joista kuvasin vain tuon yhden), lasipurkki joulukarkeille, vanhoja lasipisaroita (noitakin on enemmän) koristeeksi kuuseen, iso lasikupu, puutappi ja krakeloitu ruukku joulun koristuksiin ja asetelmiin sekä ihana vanha emalikyltti jossa minun mielestäni maailman paras numero (se oli älyttömän hyvä vuosi tuo).

Sitten erityismaininta ihanuuksia myyvästä sisustusputiikista Riihimäellä niille jotka etsivät laillani noita sammalpalloja. Bambi ja Kuu on se paikka josta niitä löytyy.

Ja toki ostelin kierroksiltani vähän romua ja ruostettakin. Pari vanhaa pohjasta puhki ruostunutta peltiämpäriä pääsee kukkaruukuiksi niille pikkukuusilleni ja muille, joille alunperin meinasin puukiulut löytää. ne ovat vain nyt niin kortilla, että piti ruukuiksi keksiä jotain muuta ja nämä eivät siihen huonot ole laisinkaan. Pari vanhaa peltirasiaa tulee tarpeeseen askartelumateriaalien säillyttimiksi ja käsintehdyt villasukat herkullisessa vihreässä sävyssä oli vaan pakko saada, koska noita ei talviaikaan vaan voi olla vanhassa talossa asuvalla liikaa. 

Että hyvät oli löydöt taas, kannatti käydä ja olen muuten alkanut jo siivoilla nurkkiani ensi kesän Parolan aseman rompetoria varten jo nyt, koska muutenhan en saa tänne uutuuksia mahtumaan kun pistämällä osan vanhoista aarteistani takaisin kiertoon. Niin se parhaiten toimii tämä sisustusmania, muutenhan olisin jo hullu hamstraaja.  

Some of my last weeks finds from fleamarkets and other stores. All somehow related to Christmas. Good and pretty finds that I like a lot right now.

8 kommenttia:

 1. Miten kivoja löytöjä! Minulla oli jostain syystä ainakin vuoden tauko, etten käynyt kirppareilla ollenkaan. Muutama vakikirppis lopetti ja nyt olen "löytänyt" yhden hyvän, josta olenkin ostanut syksyn mittaan vaikka mitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina hirveetä jos joku omasta mielestä hyvä kirppis lopettaa. Onneksi löysit uuden :-)

   Poista
 2. Kirppareita on tullut vähän kierreltyä.Yleensä silloin, jos on ollut oma pöytä vuokrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen ihan kirppis-holisti. Pakko päästä joka viikko tai alkaa ahdistaa :D

   Poista
 3. Todella hyviä löytöjä. Itse olen aika huono löytämään mitään kivaa. Tosi harvoin osuu silmiin mitään noin ihanaa!

  VastaaPoista
 4. Kirppikselle käyminen on tosi kivaa ja ihania löytöjä oot tehnyt. Oulussa oli kivoja kirppiksiä myös! Ja tuo vuosi minun mielestäkin erittäin hyvä vuosi!! 😉Mukavaa Joulun odotusta! Terv. Anu

  VastaaPoista
 5. Joskus oonkin miettinyt, että mikä vuosi. Selvisihän tuokin 😊

  VastaaPoista