keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Kransseja, kransseja ja lisää kransseja

Voiko erilaisia kransseja olla joulunaikaan kodissa liikaa? Ei voi, jos minulta kysytään. Onko parempaa ja jouluisampaa koristetta olemassakaan! Jokaisessa huoneessa voi ihan hyvin olla jonkinlainen kranssi tai jopa kaksi, mutta on myös paikka jossa sellainen on mielestäni ihan ehdottomasti oltava; nimittäin ulko-ovi. Ja koska meillä se on ulkona oleva ovi on se sellainen paikka, missä kranssi säilyy tuoreena pitkään joten sellaisen voi sinne askarrella jostain kivasta elävästä materiaalista itse.

Minulla on hirmuisen yksinkertainen tekniikka tehdä kransseja, siihen ei paljoa tarvita. Vähän todella paksua ja jämäkkää rautalankaa pohjaympyrän tekemiseen, ohuempaa vihreiden sitomiseen, pala teippiä, pihdit rautalangan katkaisuun ja sekatöörit vihreiden oksien.

Tykkään ihan hurjan isoista kransseista ja päätin, että teen ihan hurjan ison sinne ulko-oveen, niin ison kun siihen vaan järjellä mahtuu. Tuo taivuttelemani rengas on halkaisijaltaan noin 65cm ja se on taivuteltu ympyräksi joka on ensin vain teipattu yhteen avoimista päistään ja sittten teipin päälle sitaistu vähän myös rautalangalla, josta samasta ripustussilmukka. Kestää ihan hyvin kranssikäytössä (jos ei liian painavia oksia laita) ja on helppo purkaa tuosta talteen kun aika kranssin vihreistä jättää.

Vihreinä materiaaleina minulla oli mustikanvarpuja ja jonkun katajan oksia, jotka sain onnekkaasti hankittua tutulta ostamalla, kun omaa metsää en omista. Noita ajattelin laittaa nippuina molempia ja katsoa tulisiko siitä hyvä kranssi. Usko siihen oli aika vahva jo tässä vaiheessa.

Siten vaan kokosin materiaaleista pieniä nippuja, niin että mustikanvarvut taakse ja eteen katajanoksaa ja sidoin niitä rautalangalla kiinni vanteeseen. Ensin yksi nippu ja sitten toinen nippu vähän edellisen päälle. Melko yksinkertaista.

Ja sitten kun olin sitonut niitä näin pitkälle tajusin, etteivät materiaalit tulisi riittämään koko matkalle vanteen ympäri. Olin tekemässä siitä ihan liian paksua. Hetken harmitti, mutta purin tekemäni tähän asti ja aloin alusta ja laitoin vähän ohuemmat niput kerrallaan ja sitten alkoi tuntua paremmalta.

Sain kranssin valmiiksi parahultaisesti kun aurinko alkoi laskea, joten en ennättänyt sitä enää ulkona kuvaamaan, mutta sinne oveen sen jo laitoin ja se näyttää siellä just niin hyvältä kun kuvittelinkin. Kannatti ehdottomasti tehdä siitä just noin iso, se on mukavalla tavalla runsas mutta silti ihanan kepeä ja ihan älyttömän jouluinen.

I just love wreaths, I think during Chrismas you just can't have too much of them in your house. I especially love having a natural green wreath on our front door, so I decided to make one myself, a big one. I used blueberry branches and some junipers and even I think the result looks spot on pretty and Chrismassy.

8 kommenttia:

 1. Todella kaunis, pidän tuollaisesta suht yksinkertaisesta jossa kuitenkin on sitä jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen huomannut, että jos pitää asiat yksinkertaisina ne tuppaavat onnistumaan aina :-)

   Poista
 2. Luonnon materiaalit on ihan parhaita ja kauneimpia.Niitä on kiva kerätä ja tuoksuvat ihanasti😊

  VastaaPoista
 3. Tuo on niin kaunis. Tykkään tuollaisista kanssa hirmuisesti :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis kranssi tuli!

  Sellainen vinkki, että vihreiden kiinnittämiseen kranssiin sopii mainiosti myös tavallinen ompelulanka. On halvempi, ekologisempi ja helpompi purkaa kuin rautalanka.

  Lanka sidotaan ensiksi vanteeseen kiinni ja lisäillään vihreät sopivina nippuina ja kieputetaan vaan rullasta lankaa ympärille. Lopuksi vasta sitten solmu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ompelulankaa kokeilleena olen tykännyt itse rautalangasta enemmän, se on minusta helpompi purkaa ja sen voi aina käyttää myös uudelleen. :-)

   Poista