torstai 29. maaliskuuta 2018

Pääsiäiskukat höyhenistä

Nähtyäni tarpeeksi monta kuvaa ihanista pääsiäissulista tehdyistä kukkaoksista päätin, että sellaisia on saatava askarrella itsekin ja painuin samantien sulkakaupoille. No, sehän ei sitten ollutkaan niin yksinkertaista kun luulin, markkinat kun pursuavat varsin räleän väristä sulkaa ja höyhentä ja mieleiseni hillitty värimaailma tuntuu uupuvan kokonaan. Onnistuin kuitenkin löytämään muutaman pussin, jossa seassa oli silmiini nättiä vanhaa roosaa, mutta vain höyhenenä. Sulkasuunnitelmaa piti siis vähän viilata höyheneen sopivaksi.

Kieputin jokaiseen höyheneen kiinni rautalangan tyveen ja leikkasin saksilla muodon muistuttamaan etäisesti kukan terälehteä. Liitin viisi terälehteä yhteen ja laitoin keskelle nipun askartelu-heteitä ja näin sain höyhenistä ihan päteviä pääsiäiskukkia.

Oksat kävin ostamassa kukkakaupasta, sillä tietysti tarvittiin jotain vihreää myös. Kotona vasta hoksasin, että nuo eivät olekaan lehtien silmuja vaan kukan nuppuja, mutta ajattelin että olkoot, saavat nyt hetken esittää silmuja näin. Höyhenkukat voin laittaa muunlaisiin oksiin sitten myöhemmin.

I had seen so many nice pictures of flowers made of feathers I decided to try to make my own too. But I couldn't find any nice colored feathers so I had to make them of plume instead. I think I did ok and the result is quite sweet. 

6 kommenttia:

  1. Aivan ihastuttavat kukkaset <3 Ihanaa päänsisäistä teidän poppoolle.

    VastaaPoista
  2. Hienoja höyhenkukkia!! Enpä ole onnistunut tuollaisia näkemäänkään. Mukavaa Pääsiäistä sinne :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat, alan sulaa näille joten voi olla että koitan tehdä kirsikanoksiin kukkia höyhenistä.

    VastaaPoista