sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Kompostinurkka

Kompostinurkka, sillä nimellä tämä pikkuisen pihamme kolkka on tunnettu tässä taloudessa. Ehkä vähän rujo nimi, mutta rujo on nurkkakin, ainakin näin keväällä kun mikään vihreä ei sitä vielä verhoa. Nyt kuitenkin saa tämä näkymä riittää ja on aika pistää tämä nurkka kauniimmaksi ja ehkä siinä sivussa myös nimetä uudelleen. 

Eilettäin tätä aloiteltiin kun ne puutavarat loppuivat kesken ja vaja jäi vaiheeseen, koska tännehän sen vajankin olisi tarkoitus sujahtaa sitten valmiina. Ensinnä kannettiin pois aidan virkaa toimittanut halkopino joka menee vihdoin polttoon ensi talvena (johan se tuossa kuutisen vuotta kuivuikin). 
Sitten siirrettiin muut ryöneet pois tieltä (kuvaa ottaessa puuha vielä kesken) ja riivittiin maasta muutama sentti pintaa pois.

Ja sitten alettiin kantaa pihan toiselta puolelta laattoja paikoilleen. Eikä oltu kovin tarkkoja siinä miten ne tuohon laiteltiin. Maata tasattiin minkä tasattiin ja kaadot katsottiin poispäin talosta, mutta muuten ne vaan aseteltiin tuohon niin etteivät suuremmin keiku. Niitä joutuu tässä vuoden parin sisään taas nostelemaan kuitenkin niin ei viitsitty nyt olla liian tarkkoina. Mielestäni vanhan talon pihassa näyttää paremmalta kun laatat ei ole niin jämptisti asetellut.

Ja tietysti sitten kun laattoja alkoi olla sopivasti paikoillaan alettiin jo sovitella kalusteita tilaan. Komposti siirtyi tuomen alta vähän keskemmälle ja sen entiselle paikalle mallattiin vajaa ja ai että kun alkoi näyttää kivalle tuolla. Piti ihan tuoli hakea ja istua ihailemaan hetkeksi.

Ja kun yö oli nukuttu välissä näytti nurkka aamupäivän valossa tällaiselta. Laattoja alkoi olla sopivasti ja vaja istui  tuomen alla niin nätisti. Kompostin ja istutuspöydän taakse rakennamme vielä lauta-aidan jolloin tämä tila rajautuu tuosta autotallin edustasta omaksi huoneekseen eikä koirulat karkaa. Vielä pieni paikkaus tuohon tiilikäytävän ja laatoituksen väliin niin ei näytä kyllä pelkältä kompostinurkalta enää tämä.

 The place where the new garden tool shed is going got a huge makeover during this weekend. A corner we called the "compost corner" that actually looked like one needed just a little bit of tlc to make it usable again. Not even finished yet but still looks so much nicer than before. Only need to finish the shed, build a fence, put more bricks on the ground and make everything look pretty and this corner of our yard can be properly used again.

1 kommentti: