keskiviikko 24. toukokuuta 2017

DIY aamukahvipöytä puutarhaan

Olen joskus ennenkin tehnyt puisesta terassilaatasta pöydälle kannen ja nyt iski inspiraatio tehdä sellainen uudestaan kun puutarhassamme vapautui noita puisia tukikeppejä (viime syksyn lumeton pakkanen tappoi pari puuntainta). Haluaisin nimittäin kokeilla tehdä pöydän missä jalat ovat noista pyöreistä kepeistä tehdyt ja kansi puisesta terassilaatasta. 

Terassilaatta piti käydä ostamassa ja kuvasta poiketen pari tukikeppiä lisää kun suunnitelmani hieman eli matkalla, mutta näillä se alkoi.

Ensinnä pätkin kepukat sopiviksi paloiksi, ja kaventaa terassilaattaa parempaan muotoon. Sahasin kepukat kuppiterällä jotta sain niihin tuon pyöreän muodon, jolla istuvat toisiinsa nätisti.

Sitten ruuvailtiin kepukkaa toisiinsa. Aloitin päätypaloista ja pistin toisen tukipuun tuonne aivan yläreunaan jotta tukee kantta sitten paremmin ja istuu tyyliin.

Ja sitten ruuvailin pidemmät kepukat paikoilleen ja lopputulos näyttää tältä. Nyt on tukea kunnolla eikä viritelmä hötky tai heilu kun joka suunnasta kahdella ruuvilla kireäksi on viritetty.

Ennen kannen ruuvaamista paikoilleen siirsin ja lyhensin sen tukipuita istumaan tekemäni yläkehikon sisäpuolelle. Tulee paljon valmiimman näköinen kun reunat ovat tasan kehikon kanssa. Kun kansi oli mallillaan ruuvasin sen alapuoleltaan kiinni kehikkoon ja lopputulos näyttää seuraavanlaiselta:

Ja varsin näpsäkkä pikku aamukahvipöytähän siitä tuli. Mitoiltaan tämä on nyt 80 x 49cm ja korkeudeltaan 45cm. Oikein passeli koko kahvikupposille ja sisustuslehdille. Mielestäni sain siihen jopa vähän nyt kovin muodikkaiden bambukalusteiden henkeäkin. Nyt vaan mallailemaan sitä pihalle, että sopiiko sinne minne meinasin vai pitääkö vielä lyhentää hiukan. Palataan tähän asiaan siis vielä.

P.s. Muistin juuri että olen menossa nyt lauantaina 27.5. siivouspäivänä Käpylään KettukarkkiSHOPin pihalle pitämään pientä kirppispöytää. Laitan huomenna postauksen aiheesta ja roinasta mitä myyntiin kirppispöydälleni tuon. Ja tottakai otan mukaani myös kylttejä ja astioita, että sähköpostiin vaan ilmoitusta jos haluaa jotain varata tai tilata.

A little diy morning coffee table to my garden from some scrap wood I had lying around and a new wood patio tile. Result looks just as I imagined, a bit jungalow ish even.

4 kommenttia:

  1. Hienosti tehty! Kiitos kuppiterän käyttövinkistä!

    VastaaPoista
  2. Tässä on kyllä hyvät mittasuhteet. Saat aikaan muissakin tekemisvimman. Kiitos siitä!

    VastaaPoista