keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Värisävyjen sekoitus ja valinta

Kaupallinen yhteistyö: Domus Classica
Ja sitten sekoitellaan maaleja. Eikä mitä tahansa maaleja vaan oikeita kunnon pellavaöljymaaleja. Minulla oli männä kesän puutarhakalustoprojektista yli jäänyttä kromioksidinvihreää jota ajattelin taitella mustalla ja valkoisella saadakseni siitä silmiini miellyttävän sävyn. Näitä maaleja on älyttömän helppo sekoitella keskenään kun sopivat kaikki toisiinsa suoraan. Pellavaöljymaali myös tarttuu melkein mihin pintaan vaan, muun muassa metalliin joten senkin puolesta tämä oli luonteva valinta, kaapissa kun nuo peltipeilit ovissa nyt on.

Siispä viime kesän vihreä sai sekaansa mustaa ja valkoista. Tein ensin kaksi erilaista sävyä. Halusin nimittäin kokeilla suoraan kaapinoveen makuuhuoneen valossa ja katsoa kumpi siellä ympäristössä silmiäni enemmän miellyttäisi. Toisen sävyn tein ronskisti todella vaaleaksi harmaanvihreäksi laittamalla sekaan saman verran valkoista ja mustaa ja toisen tummaksi, enemmän metsäisen vihreäksi lisäämällä enemmän mustaa seassa vain tilkka valkoista.

Tykkään ihan hirveästi sekoitella maalisävyjä itse. Silloin saa juuri sitä mitä haluaa ja voi kokeilla että mikä se on mitä haluaa jos ei ole siitä aloittaessaan ihan varma. (Niin kuin tässä tapauksessa juuri onkin.) Kuvassa vaaleampi sävy melko valmiina ja tummempi vihreä vielä liian vaaleana. Lisäsin siihen vielä reilusti mustaa saadakseni siitä kylmemmän ja enemmän makuuni sopivan. Ja sitten kun olin sekoitellut tarpeeksi painelin pensselin kanssa yläkertaan kokeilemaan.


Maalasin kokeeksi ihan kummankin oven koko pinnan, koska sillai sen näkee paremmin kun on kokonaan maalattu. Sitten katselin värejä verhot auki auringossa, verhot kiinni keinovalossa ja onnekseni kevätsään ansioista myös pilvisellä ja sateisella valon sävyllä. Kummallakin värillä oli puolensa, eri valoissa mutta mitä enemmän noita katselin sitä enemmän alkoi tuo tummempi miellyttää vaaleaa paremmin ja nyt, pari tuntia myöhemmin olen siihen jo ihan myyty. 

Tässä vielä kuva jossa ei näy tuo maailman hirveimmän vihreä maalausalustarättini. Maailman paras maalausalusta josta ei vaan voi luopua sen näppäryyden vuoksi, mutta kuvissa se ei ikinä näytä kivalta. Varsinkaan nyt kun pitää vihreitä sävyjä katsella. Ja tuo tummempi vihreän sävy toistuu tässä nyt enemmän oikein kun ylemmässä kuvassa. Märkää maalia on niin hankala kuvata kameralla suoraan edestä.

Eli tummanvihreä on siis tulossa tuosta makuuhuoneen vaatekaapista. Muutama päivä siihen mennee, pellavaöljymaali kun ei kuivahda ihan hetkessä, mutta se on kuulkaas tuleva olemaan sen väärti odotella. 


In collaboration with Domus Classica
So I started to mix up linen oil paints to create the tone of green that would look good in the bedroom. This way, mixing and testing on site is the best when you're not quite sure what kind of tone you want. I made two tones to choose from and painted them right on the doors so I got to see them just as they are. And after some testing with differend lights (this spring helped me by giving me sun shine, rain and gloomyness) I chose it to be the darker tone on the right. It's perfect for this bedroom.

5 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää. Valitsit saman, jonka itsekin olisin noista valinnut.

  VastaaPoista
 2. Inspiroiva blogi sinulla. Aina tulee uusia ideoita joita on pakko seurata :) Hyvää kesää sinulle.
  T: Uskollinen seuraajasi

  VastaaPoista
 3. Taas kerran hienoa ja inspiroivaa tekemistä ja asiaa blogissasi. Ilolla jatkan projektiesi seuraamista!

  t.Lahden Pia

  VastaaPoista