lauantai 29. huhtikuuta 2017

Kirppis- ja muita saaliita

Pellavaöljymaalin kuivumista ja sitä kevättä odotellessa on ollut tässä viime aikoina aikaa kierrellä vähän kirppiksillä ja askartelukaupoilla. Tässä vähän otantaa viimeaikojen saaliista ja kertomuksia siitä mihin niitä nyt oikein tarvitaankaan.

Tämän ylemmän kuvan korkit, emalikyltti ja vanha meisseli ovat kaikki ihan hurjan kuumaa kamaa minulle. Keräilen vanhoja puupäisiä työkaluja pakkiini, koska tykkään että työkalupakissakin saa estetiikka olla kohdillaan. Vielä ei ole ihan kaikkia tarvekaluja vanhoina löytynyt mutta kovaa vauhtia olen korvannut niitä muovipäisä näillä jo.

Emalikyltit nyt vaan ovat niin ihania, että jos sopuhintaan vastaani tulee, ostan pois miettimättä. Näitä oikeasti vanhoja ei vain voi olla liikaa. Voi siis sanoa että keräilen.

Korkkikorkit taas ovat aina hyvä löytö. Tekevät lasipurkista kun lasipurkista kerralla kauniimman.

Ja sitten ostelin leluja kun perhepiiriin on ilmestynyt pikkuvauva joka välillä täällä meidänkin huushollissa kyläilee ja sille pitää olla tietysti myös viihdykettä. Austraalialainen (tahalleen kahdella aalla) mörkö oli mielestäni niin viehättävä että semmoinen piti saada samoin kuin nuo ihan-pakko-olla-pikkuvavoilla kirahvit (lausutaan tuttavallisemmin sirahvit). Näitä oli ihan huippuhauskaa metsästellä kirpputoreilta eikä siinä montaa toria tarvinnut koluta kun tärppäsi molemmat mallit sopuhintaan.

Viime aikoina olen hurahtanut ihan täysin erilaisiin olkihattuihin ja säilytyskoreihin. Kumpiakaan ei vain voi olla liikaa. Tämä kesähattu päätyy varmasti käyttööni ensi kesänä (jahka semmoinen vaan ensin tulee) ja kätevä korilaukku käy melkeinpä mihin vain. Nyt siinä on kiva säilöä kaikkea käsityölangoista retkieväisiin mutta jotenkin näkisin tämän ihan huisin näppäränä sienestyskorina myöskin. 

Sakset ja pienet säilytyskorit löysin kirppiksiltä ja puupallot ja renkaat kävin vasiten ostelemassa askartelukaupasta. Viime aikoina on poltellut ihan kamalasti kokeilla tehdä itse muutama vauvalelu ja tämmöiset materiaalit kuuluvat olennaisena osana suunnitelmiini. Ehkä tässä vapun pyhinä jo alan toteuttaa visioitani jos nuo vallitsevat ilmat vaativat kyhjöttelemään sisätiloissa.

P.s. Huomatkaa se värimaailma taas.

The weather has been so poor lately and since there is no sign of spring and no chance to go work outside in the garden one has had to spend ones time shopping. Made some good fleamarket finds lately, all good and needed things and some crafting material to try to make my own design baby toys for my niece.

5 kommenttia:

 1. Kerropa vinkkejä hyvistä kirppareista. Hyviä löytöjä. Noille sirahveille olisi kohta käyttöä meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirahvinmetsästykseen parhaita ovat tietty ne joissa yleensäkin myynnissä paljon lastentarvikkeita. Esim. Willan kirppis Hyvinkäällä, Helmi Järvenpäässä ja Femmatori Tuusulassa. :-)

   Poista
 2. Sirahvit ovat ihania, mutta taannoin osui silmiini että saattavat homehtua sisältä. Meillä ei tuollaisia ole joten en tiedä sen paremmin, mutta jutussa luki että oli haissut "mullalta". Kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä tahansa vinkulelu alkaa haista pahalta jos sen sisälle joutuu vettä tai muuta nestettä - siitä varmaan tuo homehtuminen. Kylpyleluiksi näistä ei siis ole. P.s. Kiitti kehusta :-)

   Poista
 3. Kyllä tuo värimaailmasi onkin se johon ensin kiinnitän huomioni. Ennen piirustustunnilla sekoitettiin kaikki värit itse perusväreistä, siitäköhän se innostus ns. maanläheisiin väreihin on kohdallani osunut. Kiva seurata tekemisiäsi.

  VastaaPoista