lauantai 28. helmikuuta 2015

Viisi väriä: harmaa

Värihaasteen viides ja viimeinen väri on ehdottomasti harmaa. Eikä mikä tahansa harmaa vaan vanha harmaa. Vanhalla harmaalla tarkoitan sellaista sävyä joka on ajan kuluessa muuttunut jo hieman kellertäväksi tai kulunut käytössä.

Työhuoneessa tätä vanhaa harmaata on vähän joka nurkassa. On ihan oikeana vanhana ja sitten uudempana maalattuna harmaana. Kaikki harmaat sulautuvat toisiinsa sulavasti eikä mistään pistä silmään että sävyt ovat itseasiassa hyvinkin erilaiset keskenään, jokaisessa kun on kuitenkin se vanha kellerrys mukana.

Uusimpana harmaana työhuoneessa on tuo rakentamani kaappi jonka harmaan sävyn löysin suoraan värikartasta. Sen sävynumero on 4978, jos joku haluaa maalata kalusteensa oikein vanhan oloisella harmaalla niin suosittelen tuota.

The final color of the color challenge is grey. Not any grey but a vintage tone of grey. And what makes a grey toned vintage is a bit yellow in it as if time and dirt have stuck on it.
My work room is pretty much full of that vintage grey, some items original and some painted resently like the new cabinet I made for my dollhouse. If someone is looking for a really good vintage looking grey tone I recommend the color number 4978.

7 kommenttia: