tiistai 3. helmikuuta 2015

Löytää niitä sieniä talvellakin osa 2

Tämä vanha kantarellejä kuvaava opetusmalli oli taas niitä asioita joista en osannut edes uneksia ennen kun sellainen kohdalleni käveli. Luulin ettei näitä ole enää edes olemassa, niin harvinaisia ovat, mutta voittaahan ne ihmiset lotossakin jotkut.

Todella söpö on tämä yksilö, ja myöskin todella "turpaansa saanut". Sieniä on paikkailtu ja liimailtu ja onpa koko rykelmä kallistunut ihan vinoonkin. Kaiken kruunaa koskiessa sormiin takertuva lievästi myrkyllinen tuoksu. Sitä analysoidessa tiesi siskoni kertoa että on saatettu joskus ruiskauttaa siihen jotain hyönteismyrkkyä. Ei ollut harvinaista aikanaan että koulun täytettyihin elukoihin pesi ötököitä. Turha kai sanoakaan että pesen käteni aina jos tuohon kosken.

Voisi luulla että moinen "DDT-myrkkysieni" herättäisi minussa jotain inhoon viittaavia tunteita, mutta päinvastoin. Ostin sille ihan oman pikku vitriinin jossa sitä voi turvallisesti katsella lasin läpi. Ainoa haittapuoli on etten löytänyt ihan sopivaa, tuossa olisi selkeästi tilaa myös toiselle sienelle... Ja sekös nyt polttelisi, mutta taitaa olla aika mahdotonta löytää.

I got really lucky and found my self this cute vintage botanical model of chantarelle mushrooms. It's really old and beat up but still cute as can be. The only slightly annoying thing is that it has a really sticky odor to it. My sister told me that it could be a vintage pesticide that they used back in the day to keep the schools collections "clean".
To avoid the odor from sticking to my fingers I got it a small glass container to keep it in. The only problem now is that there seems to be room for another one and there's no where to find these anymore.

20 kommenttia:

 1. Eikä - miten ihastuttava =) hajuista viis ;D Ihanaa päivää!

  VastaaPoista
 2. Heh. Sienestä en mene sanomaan mitään, mutta tuo vitriini on ihana. Mistä mahdoit sen ostaa?
  Riikka

  VastaaPoista
 3. Iik mikä löytö! Sopii hyvin koulukellon seuraan.

  VastaaPoista
 4. Hieno löytö, näitä ei taatusti tule ihan joka kirpparilla vastaan. Mä aloin heti mielessäni rakentamaan metsää tuonne vitriiniin sienten ympärille :)

  VastaaPoista
 5. Tuonne vitriiniihän sopisi vaikka täytetty hiiri!

  VastaaPoista
 6. No hih miten veikeä, kyllä siihen joku pulkkosieni vierelle passais :)

  VastaaPoista
 7. Ihana kanttarelli. Kun meidän vanha koulu alasajettiin/lopetettiin niin yritin saada omittua itselleni kärpässienen mutta sen oli joku nopeampi jo ehtinyt viedä... Nyt mulla on kokelma parsinsieniä. Vanhoja ja yksi uusikin. Kompensoin niitä keräämällä sen etten onnistunut saamaan sitä "oikeaa" sientä. Ehkä.

  VastaaPoista
 8. Wat wat onko tuommoisiakin?? Aivan mahtava löytö!

  VastaaPoista
 9. Miul ois kärpässieni, paljonkohan siitä saisi? ;) Annuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tosissasi haluaisit sen myydä niin laita minulle sähköpostia ;-)

   Poista
 10. Eikö oo ihanaa elää siinä ajatuksessa, että joskus tulee toinen sieni vastaan ja sille on jo paikka valmiina!!En oo kyllä edes tiennyt, että tuollaisiakin on olemassa. Kyllä kirppislöydöt on mahtavia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta kun siihen saattaa mennä yksi elämän pituinen aika kun se toinen löytyy :D

   Poista
 11. Onpa ihana vitriini! Mä varmaan laittaisin sammalta tai havuja sienten kaveriksi, etteivät niin yksin joutuisi olemaan :)

  VastaaPoista
 12. Ihana on ..sieni ja vitriini...minäkin jonkinmoisen metsän tuonne kokoaisin,mut se kärpässieni ois ihana...vähän punasta kehiin...hei,voisko tuon vitriinin kääntää pystyy jos niin tyhjälle näyttää nyt....uutta sientä odotellessa♡

  VastaaPoista
 13. Aivan ihanat sienet, en ole tuollaisista tiennytkään! Miä olen kirpputorilta löytänyt sitruunaperhosen, opetusväline sekin, se on itsetehdyn pikku vitriinin sisällä ja on latinankieliset nimet kanssa... harvoin noita enää mistään löytää. Miun vanhassa kyläkoulussa oli rehtorin itsensä lasipulloihin ja alkoholiin tms säilytyslitkuun asettelemia käärmeitä opetusvälineinä... ne oli ällöjä ja samalla tosi hienoja. Maalaislapset kyllä tunnisti käärmeensä ja muutkin elukat ihan hyvin, mutta hauskaa niitä oli katsella. Kaiholla muistelen opetustaulu- ja karttavarastoa telineineen ja tykötarpeineen... :)
  T: Marja Mikkelistä

  VastaaPoista