sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Viisi väriä: L439

Meinasin vallan unohtaa tämän värihaasteenkin. Viidestä väristä postattu vasta kolme. Aiemmat löytyvät tästä, tästä ja tästä.
Valitsin tämänkertaiseksi väriksi sinisen, tai siniharmaan, tai turkoosin tai millä tuota nyt kutsuisi, tuota väriä olohuoneeni seinissä. 

Se on kautta aikain kaikista kysytyin yksittäinen asia tässä blogissani, nimittäin mikä tuon värin värikoodi oikein on. No se on L439. Tikkurilan Symphony värikartasta ammattilaisille. Maalasin sen seiniin muutama vuosi sitten (2010) kyllästyttyäni pelkkään valkoiseen ja olen ollut kyllä varsin tyytyväinen valintaani, tuo huone ei sen jälkeen ole enää koskaan näyttänyt silmiini tylsältä.

Valitsimme värin ystäväni kanssa ja otimme kartasta melko tarkasti tuon ison sohvan harmaanruskealle vastavärin. Lätkittyäni värin seiniin huomasin että itseasiassa melkein kaikki ruskean sävyt toimivat sen kanssa ihan yhtä hyvin, niin kuin nyt esimerkiksi nuo kivan punaruskeat pienet koirat.

Siihen on myös varsin helppo yhdistää melkein mitä tahansa muuta väriä, kunhan ei mitään liian piukeaa yritä. Mustat, valkoiset, keltaiset, oranssit, harmaat ja likaiset punaiset ja kasvien vihreät sopivat sen kanssa hyvin. Ja eri vuodenaikojen valossa seinä itsessään näyttää välillä sinisemmältä ja välillä harmaammalta, mutta aina mukavan kodikkaalta ja lämpöiseltä.

Turha kai sanoakaan että tämän värin kanssa eletään vielä pitkään. Ainakin niin kauan kun tuo iso sohva pysyy hengissä.

I almost forgot the color challenge. The fourth color I chose is this grayish blue, or blueish gray I have on two of my living room walls. The color code for this color has been the thing people has asked me most in this blog. The code is L439 
I originally chose the color to be the exact opposite of my couches main brown. And as I painted it on I noticed all the surrounding browns work with it as well. Especially our cute little chihuahuas furs.
And even though I've had that color on the walls for quite many years now, I still love it as much as I did when I first put it on. So it can stay up there for as long as possible, at least until that big couch dies.

5 kommenttia:

 1. Kaunis väri ja sopii tosiaan aika monen muun värin kanssa hienosti yhteen!

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniin utunen ja savunen sävy, samalla jotenki niin raikkaasti sointuu monen yksityiskohdan kanssa!!

  VastaaPoista
 3. Juu kiitoksia vaan inspiraatiosta, yhteen kotimme huoneeseen valittiin kolmisen viikkoa sitten melko lailla samaa sävyä (tarkoituksella hieman vihreämpänä): http://mattopiiska.blogspot.fi/2015/01/varia.html
  Olen tosi tyytyväinen rohkeaan valintaan!

  VastaaPoista