lauantai 7. helmikuuta 2015

Pakkopullaportaat

Ajattelin ensin että kerron nukkekodin kuulumisia sitten kun saan sinne jotain valmiiksi, mutta siihen menee niin pitkä aika etten sitten malttanut olla jotain kertomatta jo nyt.

Olen palavasti halunnut tehdä tuonne maailman täydellisimmän pienen kylpyhuoneen ja se olikin kohta josta aloitin ensin, mutta ennen kun kylppärin voi tuonne rakentaa täytyy sinne taakse saada piiloon portaikko ja sehän ei tietysti juuri nyt inspiroisi yhtään, mutta pakko mikä pakko.

Pieni isnpiraation poikanen iski siinä vaiheessa kun keksin tehdä nauloista kaidepuuhun samanoloiset pitimet kun meilläkin on. Tämmöiset asiat ovat tämän harrastuksen suola. Kun jotain keksii tehdä jostain. 

Ja aika täydestä tuo kaide jo nyt menee vaikka kaikki muu ympärillä vielä kesken onkin.

At first I thought I'd only show you the dollhouse project when I get something finished, but I decided to show you things before that too. I't will make the whole thing more interesting.
I 'm really wanting to make the bathroom, but first I need to make the staircase that goes behind it. I got really exited when I came up with an idea to make the brackets for the railing from bended nails. Looks quite realistic, or what do you think?

20 kommenttia:

 1. Hieno tulee. Kaideideaa saa varmaan lainata?

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää! Kaideidea on hyvä!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä näyttää hienolle...raput ja kaiteet...tarkka pitää olla...tuli mieleen,että portaiden alusenhan vois hyödyntää jotenkin...vaikka pikku koiran koperon sinne saisi...tai vaatehuoneen...tai tietsikka nurkan...joo,joo..lähti taas lapasesta tää ideointi...tällästä täällä...ei pitäs katella tätä sinun prokkista,sillä tekis ihann hirpusesti alkaa itsekin tehdä nukkekotia....yhyyy♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä on vaarallisen tarttuva harrastus. Tuohon portaiden eteen tulee kylppäri. Reilun viikon kuluttua ehkä pääsette sen näkemään ;-)

   Poista
 4. Tuleeko tästä kotiinne pienoismalli vai heittääkö mun silmä kun katselen ikkunoiden paikkoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis piti kirjoittaa kotinne pienoismalli

   Poista
  2. Hih, ei tule vaikka ehkä jotain samanoloista saattaakin tulla muuten :-)

   Poista
 5. Olipa ihanaa kun et malttanut oottaa valmista...sillä täällä ootellaan suorastaan intopinkeenä aina seuraavaa päivitystä :) Upeat on portaat, kaiteesta puhumattakaan. Siulla on loistava mielikuvitus ja toteuttamisen taito :)
  Sari

  VastaaPoista
 6. Hauska kaideidea!
  Meilläkin on tässä talossa tuommoiset kaiteet rapuissa. Alkuperäiset mutta rempan yhteydessä hioin ja lakkasin puuosat uudelleen. Aluksi en oikein innustunut niistä mutta nyt ne tuntuvat niin oikeilta että ihan ihmetyttää miksi harkitsinkaan niiden muuttamista toisenlaisiksi.
  Vähän mua harmittaa kun esittelet tuota nukketaloasi. Kas kun jo monta vuotta sitten harkitsin ja haaveilin tuommoisesta kaapin sisällä olevasta talosta "sitten kun on enemmän tilaa". No nyt sitä tilaa olisi mutta on paljon muutakin tekemistä joka pitäisi saada valmiiksi ennen kuin voi rauhassa keskittyä tuommoiseen ihanaan projektiin.. ja nyt se ihana projekti alkoi houkutella siihen malliin että pian kaivan yhden senkin tuolta autotallin perukoilta ja alan tuunata siitä toista omakotitaloa ja tämän huushollin rempat jää taka-alalle. Voisihan se olla välillä ihan terveellistäkin. Se irtiotto järkevästä rempasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, on terveellistä :-) On mukavaa välillä tehdä jotain muutakin kun remonttia, vaikka tällainen mineily se vasta yhtä remonttia onkin, mutta autuaan nopeampitahtista sellaista ;-)

   Poista
 7. Hienot portaat ja tosi hyvä kaide-idea! Laita ihmeessä vaihekuvia! Mulla on useita taloja pahasti kesken,mutta tänään silti piti ottaa kirppikseltä mukaan vanhan singerin suojakotelo.Siitä tulee ompelimoon mainio katto.Ja nyt kädet syyhyää malttamattomana sahaamaan minitaloon runkoa :)

  VastaaPoista
 8. Oi, näyttää ihan oikealta tuo kaide, ihana! Vaihekuvathan on tosi kivoja, samoinhan sitä isompiakin raksaprojekteja seurataaan. :)

  VastaaPoista
 9. Kuinka joku voi olla noin taitava? Ihailtavaa ja upeaa!

  VastaaPoista
 10. Oot uskomaton ideanikkari ja muutenkin nikkari!

  VastaaPoista
 11. En tiedä, että menikö vaan ohi silmien, vai onko tätä kysyttykään, mutta mikä mittasuhde tuossa nukkekodissa on? Ovatko nuket barbien kokoisia vai pienempiä? Mistä esimerkiksi se sänky on, se on upea. :) Kiva kun muuten jo vuosia koukuttaneeseen blogiin on tullut vielä tämä nukkekotijuttukin seurattavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on 1:6 eli tasan Barbielle sopivaa kokoa ja kaikki nuket ovat samaa mittakaavaa. Sängyn olen tehnyt itse puutikuista vuosia sitten http://diagnoosisisustusmania.blogspot.fi/2009/02/inspiraation-iskiessa.html

   Poista
  2. Itse tehty tietysti! :D Ihan mielettömän hieno. Sääli, että meillä kaksiossa on tosi rajallisesti tilaa, koska muuten painelisin jo rautakauppaan vaneriostoksille. Tosin leikkijäkin on kohtapuoliin vasta nelivuotias, joten ei ehkä kannattaisi panostaa, kun tällä hetkellä kaikki mikä ei ole vaaleanpunaista on väärin.

   Minulla muuten on saman sienisarjan tattipari, mistä sinulla on kantarellit. Se on aarteeni ja rakkaani. Kaveri, joka osti vanhan maatalon hullua tiedemiestä muistuttavalta eläköityneeltä opettajalta, löysi sen aitan perältä erinäisten opetusvälineiden seasta ja antoi minulle. En siis minäkään ihan henkeä pidättele seuraavaa odotellessa, nimittäin siihen voi kyllä mennä se ihmisikä.

   Tuolla hyllyn päällä:
   http://aijaa.com/AdkNy5

   Mukavaa kevättä ja sisustusintoa!

   Poista
  3. Voi kateus miten hienot tatit! Nyt laitan kyllä kaikki sormet ja varpaatkin ristiin että tuollainen vielä joskus minunkin kohdalleni kävelisi. Olin aina pitänyt sitä kärpässientä kaikista hienoimpana opetusmallina, mutta tatit veivät kyllä voiton kirkkaasti siitäkin.

   Poista
 12. Olet kyllä taitava! Jäisi multa tekemättä.. on varmaan aika koukuttavaa hommaa :) . kivaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista