perjantai 13. helmikuuta 2015

Pientä ovitehtailua

Innostuin tässä eräänä iltana taas hieman nukkekodista ja aloin suunnitella ovien valmistusta. Talosta on tulossa voimakkaasti viktoriaanisen tyylisuunnan edustaja ja tokihan ovienkin pitää silloin olla peililliset. Kovasti katselin netistä kuvia, mittailin, mallailin ja suunnittelin ja sitten keksin miten ne teen.

Kokemuksesta tiesin että puusta tai vanerista tehdyt ovet vääntyvät helposti, joten valitsin ovien pohjaksi MDF-levyn. Itse peilisyvennykset tein noista Bilteman sytyketikuista ja peilien listoitukset pienemmän nukkekotimalliston kattolistoista.

Valmistus oli tosi helppoa. Paljon liimaa, painoa ja sitten kittiä ja maalia. Ihan tuli näköiset eikö? Olisipa oikeidenkin ovien valmistus yhtä helppoa. Tämän meidän ison talon makuuhuoneen ovena on jostain syystä tylsä suora ovi kun muualla on peililliset ja olen jo vuosia halunnut siihenkin hienomman. No, mutta nukkekodissa ei tyylistä tingitä, siellä on oltava hienoa joka paikassa.

Ja tietty piti vähän leikkiä ja laittaa tuo nukke puusepänverstaalle ovia katsastamaan. Ne ovat siellä ikään kuin maalattavana, nuket kun elävät 1960-lukua ja remontoivat vanhaa taloaan. 

Did some doors for my barbie house. (I've planned that the house is a Victorian style townhouse in the 1960's). Here you can see how I made these. Pretty simple, and the result is so realistic. I only wish it would be as easy to make real human size doors too. 

12 kommenttia:

 1. Lady valitsi tyylikkäät ovet.

  VastaaPoista
 2. Jopas tuli komeat ovet!
  Minäkin olen käyttänyt noita Bilteman "askartelutikkuja". Niiden ainoa huono puoli on se että niitä on vaikea saada katkaistua siististi. Miten sinä olet ratkaisuut ongelman?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sellainen oikein superhienolla terällä oleva saha. Sillä tikut saa nätisti katki. Niitä saa esim. pienoismalleja myyvistä liikkeistä.

   Poista
 3. Tosi hyvä mieli tulee näistä sun oivalluksista!

  VastaaPoista
 4. Bilteemaa hankittu lisää täälläkin. Ovet onnistuivat todella hyvin.

  VastaaPoista
 5. Ihana Barbie-koti. Niin tunnelmallisia kuvia ja upeita yksitysikohtia. Tätä on mukava lukea.

  VastaaPoista