keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Kevättä punteissa

Auringonpaisteisten ja lämpimien päivien myötä kävi juuri niin kun pelkäsinkin; kevät tuli mieleeni liian aikaisin ja aloin kaivata tuoksuvaa vihreää.

Olin joskus männä syksynä nähnyt tuon tekstin pyörivän jossain päin internetsiä ja pidin sitä niin nasevana että oli ihan pakko kirjoittaa se liitutaululle, sillä juuri tuollaiselta minusta tuntuu just nyt. 

Enkä tietenkään kestänyt yhtään tätä olotilaa vaan painelin paikallisille kukkakaupoille tuoksuttelemaan ja hipelöimään kaikkea, unelmoiden ja suunnitellen ja ehkä vähän ostostellenkin.

Mukaan tarttui muutama uusi siemenpussi vanhojen kaveriksi. Tänä vuonna aion kokeilla normiyrttien lisäksi kasvattaa itse mustia tomaatteja, papuja ja halloweeniksi kurpitsoja. Syksynä aloitin avokompostin rakennuksen ja siinä olisi oivasti tilaa isoille kurpitsoille. Kasvihuoneessa taas viihtyi viime vuonna tomaatit niin hyvin että rohkaistuin kokeilemaan niiden kasvattamista nyt ihan siemenestä. Voi kunpa vaan voisi jo laittaa itämään, mutta kokemuksesta tiedän etteä ihan vielä ei kannata.
Ja koskapa jotain elävää oli saatava jo nyt niin ostin tämmöisen ihanasti tuoksuvan huonekasvin. Sen nimi karkasi jo mielestäni kassajonossa, mutta ehkäpä joku teistä sen minulle tunnistaisi?

Melkein jo toivon että tuo aurinko menisi piiloon taas ja talvinen harmaus palaisi vielä hetkeksi. Muutoin voi olla että lähden pian tuonne pihalle lapioimaan lumia ja etsimään kevättä sieltä roudan seasta.

I'ts been so sunny and warm here that it feels like spring is here, but it's not. Not yet. There's still two more months of winter left but the sunshine already started the spring in my mind. I just had to go to the flower shops to smell and feel the green. And of course I had to do some shopping too. I got myself some new seeds and a house plant that smells so good when in flower. I hope the rest of this winter will go by soon. I can't wait much longer to get my hands in the soil again.

9 kommenttia:

 1. Hyvä, että jollakin muullakin jo sormet syyhyää siementen laittoon! Itse olen sairauslomalla ainakin kuun loppuun ja nyt olis hyvin aikaa siementen kylvöön... Täytyy vaan vielä hetki malttaa!

  VastaaPoista
 2. Mmm.. täällä pelargonin siemenet itävät, ne onneksi sai kylvää jo. Ehkä niiden avulla jaksaa nyt maaliskuulle ja seuraaviin kylvöihin asti! <3

  VastaaPoista
 3. Voisko tuo olla joku posliinikukka?

  VastaaPoista
 4. Oi, mistä saa pelargonin siemeniä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 14.3. olisi Saaren Kartanolla Mäntsälässä Pelargonipäivät, siellä on tietääkseni ainakin pistokkaita ym. myynnissä. Esillä tuhansia erilaisia Pelargoneja. :-)

   Poista
 5. Tällaisena päivänä on kyllä vaikea malttaa mielensä kevätkylvöjen aloituksesta! Tosi hauska tuo teksti. :D

  VastaaPoista
 6. Ei jestas mä repesin tolle keväiselle mietelauseelle :D

  VastaaPoista
 7. Tuoksuköynnöstä minäkin veikkaisin.Kyllä tässä siemenpusseja on tullut hypisteltyä juu että josko jo jotain voisi kylvää :D

  VastaaPoista