maanantai 21. lokakuuta 2013

Kaappia rakentamassa

Olohuoneen kaapin muuttaessa makuuhuoneen vaatekaapiksi täytyy sen tilalle saada jotakin uutta. Olen jo pidemmän aikaa haaveillut jonkinmoisesta kulmakaapistosta, mutta tyyliini sopivaa ei liene olemassakaan joten täytyy turvautua taas tee-se-itse-vaihtoehtoon.
Tee-se-itse minun tapauksessani toimii niin etten turhaan suunnittele kovin pitkälle etukäteen vaan päätän tehdessäni mihin suuntaan on paras edetä. Minkäänlaisia kalustepuusepän taitojakaan en omaa, mutta osaan minä jotenkuten rakentaa ja se riittää.
Ylläolevassa kuvassa näkyvät materiaalit oli se mistä aloitin. Liimapuulevyä, kulmakaappi ja vanha pukukaappi. Niistä piti syntymän olohuoneen uusi nurkkakaapisto.
Ja kuten kuvasta näkyy, työ on vasta alullaan ja suunnitelma muuttui jo. Kulmakaappi sai lähtöpassit ja päätinkin tehdä semmoisen ihan itse. Pukukaappi taas leikkautui kahtia ja muuttui sivukaapeiksi. 
Vaikka tästä ei vielä kovin selkeää kuvaa saa siitä mitä oikein olen tekemässä, olen tästä projektista kovasti innoissani. Tämähän saattaa jopa toimia.

I decided to build a new cabinet in my living room. In the first picture you can see the materials I chose to build it of. Couple of wood boards, a boring corner cabinet and a vintage wardrobe. I'm not good at planning ahead. I usually make plans as I go and as you see I planned to get rid of the boring corner cabinet and make one myself instead. I also cut the vintage wardrobe in half and made it in to two side cabinets. I'm really exited about this project. I think the end result might be even better I could ever plan.

19 kommenttia:

 1. Tää oottaa kyl lopputulosta innosaa. Sä se oot kyl aika huikee tapaus. :)

  VastaaPoista
 2. Meissä kaikissa asuu pieni puuseppä ;) T kalustepuuseppä

  VastaaPoista
 3. Tuleva Joulu on ensimmäinen omassa omakotitalossa. Siksi tavottelen tuota kirjaa itselleni 1 arvalla. T. Roosmari

  VastaaPoista
 4. Tämähän tuli väärään paikkaan! =) Noh, saampahan samalla sanoa, että blogisi on mielettömän ispiroiva!! T. Roosmari

  VastaaPoista
 5. Kyllä taas niin odotan lopputulosta! Kysyn, millä sinä sait tuon kaapin kahtia, kun itsellä olis leikattava siivu isosta ja painavasta kukkapylväästä?
  Siitä tulee kotelo rumalle putkihässäkälle kylppärissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan käsisirkkelillä huitaistiin kaappi katki. Sivu kerrallaan.

   Poista
 6. Wau! En epäile lopputuloksen upeutta hetkeäkään, niin monesti olet jo vakuuttanut kyvyilläsi. :)

  VastaaPoista
 7. Olet sinä kyllä aika rakentaja!
  Odoten kuvia valmiista kaapista...:)

  VastaaPoista
 8. Joskushan tieto lisää tuskaa; eli kun ei ole liikaa tietoa, uskaltaa kokeilla estottomammin ideoitaan. mielenkiinnolla odotan lopputulosta muitten uteliaitten kanssa.

  VastaaPoista
 9. Täälläkin odotellaan innolla lopputulosta...sinultahan käy vaikka mikä:)

  VastaaPoista
 10. Toivoisin, että osallistut haasteeseen! http://www.rakkaudellatehty.fi/2013/10/haaste-kaytannon-sisustamista.html

  VastaaPoista
 11. Mielenkiinnolla lopputulosta odotellaan...

  VastaaPoista
 12. Minäkin odotan innolla lopputulosta ja vastaustasi anonyymille joka kyseli että MILLÄ sinä sen kaapin puolitit? Teillä on varmaan kunnon halkaisusirkkeli vai käytitkö jotain järeää pistosahaa?
  Jos joskus et keksi mitään postattavaa niin minä ainakin lukisin ja kattelisin innoissani että millaisilla työkaluilla sinä noita hommia teet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tekee mieli vastata että ihan tavallisilla työkaluilla minä näitä hommia teen. Taloudesta löytyy käsi-, pöytä- ja katkaisusirkkelit, porakoneita ja ruuvaimia. Niillä nyt pääasiassa tulee askarreltua.

   Poista
  2. Ja kaappi tosiaan katkesi käsisirkkelillä.

   Poista
 13. Voihan mahtavuus sentään! En jaksa odottaa lopputulosta :D

  VastaaPoista
 14. Heh, voi vitsit.... Kuvaat sun touhua just, niinkuin voisin kuvata omia puuhiani... lähtökohta "sopivaa ei liene olemassakaan", suunnitelmat muuttuu sen mukaan, mitä materiaaleja on saatavilla ja mihin omat taidot riittää. Luonteeseen onneksi kuuluu arvioida ne taidot aina hieman yläkanttiin, eihän sitä muuten mitään syntyisi... Sitten mennään hieman matalammasta kohdasta aitaa, jos todetaan, että nyt tuli tenkkapoo :D

  Nyt ihmettelen vain, että miksi en ole aiemmin lisännyt blogiasi lukulistalle!?

  VastaaPoista