lauantai 26. lokakuuta 2013

Ajanpysäyttäjä

Ostin tämän hauskan pienen pahvisen opetuskellon kirpputorilta muutamalla eurolla. Ja koskapa pidän sekä opetustauluista että vanhoista kelloista oli tämä minulle varsin osuva löytö. Paikkansa pysähtynyt ajannäyttäjä löysi työhuoneen seinältä. Siinä se saa rauhassa näyttää paria minuuttia yli kahdeksaa koska muussa asennossa viisarit eivät enää pysy. Eikä se oikeastaan edes haittaa. Tuo on ihan hyvä aika.

Muistakaahan muuten siirtää kellonne talviaikaan ensi yönä. Hyvä muistisääntö siitä kumpaan suuntaan viisareita käännetään on "kesää kohti". Eli tällä kertaa siis tunti taaksepäin.

I found this vintage educational clock from a fleamarket. I quite like the fact that it doesn't "work". In this hectic phase of life it' fun to have a clock on the wall that says it's two minutes past eight all the time. 

11 kommenttia:

 1. Onpas todella kaunis yksityiskohta tuo kello, vaikka oikeassa ajassa se ei taida kulkeakaan :)

  VastaaPoista
 2. Olenkohan jo vanha, kun tällaisesta koulussa opeteltiin kellon käyttöä. :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis ajannäyttäjä! Juuri siirsin kellot taaksepäin. Nyt saa työläinenkin nukkua aamulla tunnin pidempään kun lähtee aamuvuoroon.

  VastaaPoista
 4. Ihanan pysähtynyt tunnelma. Tosi kaunis kello.

  VastaaPoista
 5. Hieno löytö! Ja sehän on kaksi kertaa vuorokaudessa täsmälleen oikeassa ajassakin, se riittää. Itsekin käytän tuota muistisääntöä aina kelloa siirrettäessä, kesään päin.

  VastaaPoista
 6. Tutulta näyttää minustakin :D

  Jopas oli hieno löytö. Itse kun vastaaviin törmään, niin myyjä haluaa yleensä enemmän kuin muutaman euron...

  VastaaPoista
 7. Ihana löytö! Entäs, jos vanhat viisarit vaihtaisi ihan oikeisiin koneiston kera?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä olen sitä mieltä että tämä saa olla ihan tällainen kun on. Maailmassa on liikaa kelloja ja aika kuluu liian nopeaan muutenkin :-)

   Poista
 8. hei, mä muistan kans tällaisen kellon nähneeni… ei kait vaan lapsuudessa. No, ehkä eräässä koulukievarissa täällä päin…

  VastaaPoista