lauantai 5. marraskuuta 2022

Ihan vaan itelle

Suutarin lapsilla ei ole kenkiä ja niin pois päin ja tällä keraamikolla se pätee kyllä aika hyvin. Kaapit ovat meillä nimittäin pääasiassa täynnä risoja, kakkoslaatuisia ja muuten vaan eriparisia astioitani, jotka eivät myyntiin ole kelvanneet, mutten ole poiskaan raaskinut heittää. Kaikkia niitä kyllä käytämme koko ajan, mutta ihan täsmällistä settiä niistä ei kyllä saa ja siksipä innostuin nyt, kun joulumarkkinoita varten astioita taas varastoihin askartelin, tekemään siinä sivussa jotain nättiä myös vain noihin omiin kaappeihin.

Halusin tehdä itselle lautasia ja jotain vähän erikoisempaa, mutta silti niihin muihin malleihini sopivaa ja ei tarvinnut kauaa miettiä, kun äkkäsin muodon, että tuollainenhan sen pitää olla. Muotiksi löysin peltisen kerrostarjottimen ja sattui vieläpä niin sopivasti, että sain sen avulla kahvikupeilleni tehtyä pikkutassit myös.

Nyt on valtavan hauska tarjoilla kahvia omatekoisista kupeista, kun alle on sopiva ja ehkä vähän juhlava tassikin sitten. Osa näistä on vielä uunissa lasituspoltossa, mutta sitten kun sieltä tulevat on tällä keraamikolla vihdoin kuusi samanlaista ruokalautasta ja kahdeksan tassia valmiina juhlakauden kauniisiin kattauksiin.

Tein samalla kertaa itselle myös kivan karkkikipon ihan vaan, kun halusin testata omatekemääni savileimasinta, että minkälainen sen kuvio  valmiissa esineessä onkaan. En tiedä vielä näkyykö tuota kuviota ehkä joskus jossain valmistamassani asiassa, mutta tässä pikkukulhossa se on kyllä varsin söpökkä.

 As so often a pottery maker has no decent pottery for herself. All my cabinets are mostly filled with a little mismatched sets and not that perfect produce, so I just had to make a set of plates just for myself. I used a three story tin serving tray as molds and made a good set of six dinner plates and eight little ones to be used with my coffee mugs. So perfect for the upcoming holiday season, don't you think?

I also had made a little clay stamp I hadn't tried on anything yet, so I made myself a cute bowl just to see how the pattern looks. Quite nice for my weekend candy.

2 kommenttia:

  1. Onpa onnistunut ja erityinen lautasmalli

    VastaaPoista
  2. Tosi mielenkiintoista lukea näistä sun keramiikkajutuista, sillä olen itsekin aloittanut keramiikan opettelun tänä syksynä. Mieli on täynnä ajatusta ja ideaa ja intoa 😄 mutta taidoissa vielä saattaa olla hiomista.

    VastaaPoista