maanantai 27. kesäkuuta 2022

Pakko saada patjaraitaa

Olin sanut vahvan päähänpinttymän tällaisesta mustilla raidoilla olevasta patjaraitaisesta pellavatyynynpäällisestä, mutta etsinnöistäni huolimatta sellaista tai edes sopivaa kangasta josta tehdä sellainen ei mistään löytynyt. Aikani asiaa tuskailtuani päätin tarttua viimeiseen oljenkorteeni ja tehdä raidat valmiiseen tyynynpäälliseen itse. Olin joskus vuosia sitten käyttänyt menestyksekkäästi permanenttitussia kankaanpainantaan ja ajattelin soveltaa sitä ajatukseeni nytkin, se vaan ei mennytkään ihan yhtä hienosti kun ennen.

Siihen tarvittiin aluksi vain tyynynpäällinen ja sen kokoinen pahvinpala, permanenttitussi, lyijykynä ja viivotin.

Asetin pahvin tyynyliinan sisälle niin suoraan kun osasin ja mittasin ja piirsin raitojen paikat ensin lyijykynällä.

Ja sitten piirsin ja väritin ne tussilla viivotinta apuna käyttäen niin huolellisesti kun taisin.

(Toim. Huom. kuvan tussista loppui muste melkein alkuunsa ja käytin erimerkkistä sen sijasta suurimmaksi osaksi liinan raidoittamisessa, mutta kuvasin vain tuon. Jos tästä ohjeesta otat vaarin, niin käytä tässä vaiheessa vain tekstiilitussia tai sellaista permanenttitussia jonka tiedät varmasti kestävän pesun kankaassa.)

Ja lopputuloksesta tuli melkein ihan yhtä hieno kun kaupasta olisi ostettu tämä, mutta sitten alkoi alamäki. Heitin nimittäin liinan pesukoneeseen ajatuksella, että nuo huiman mustat viivat tuosta vähän kulahtaisivat niin kuin aina ennenkin oli kulahtanut ja käynnistin 40-asteen pesuohjelman.

Ja sieltä tuli ulos tällainen... Mustasta ei enää jälkeäkään ja tilalla oli kauniin kauhtuneet MUSTEENSINISET viivat. Ai että kun iski masennus kuulkaa tuosta ja kesti ihan tovin nousta sen alhosta, koota itsensä ja alkaa miettiä ratkaisua tähän katastrofiin.

Ja sitten sen keksinkin, kun oikein tarkan penkomisen jälkeen löysin kätköistäni yhden vanhan Ikean kangastussin ja purkillisen tuoretta väriä. Siitä sitten vaan aloin väritellä viivoja uudestaan ja sekös olikin aikaa vievää puuhaa, sillä pesu oli tietenkin vanuttanut liinan raitoineen ihan mutkille. Mutta, kova työ kannatti ja siitä tuli loppujen lopuksi melkein entistä ehompi. Mutta arvatkaapa uskallanko tuotakaan nyt enää pesukoneeseen laittaa? Silitin vain värit kiinni ja jätin tuolleen, toivottavasti ei tarvitse ihan heti pesukonetta sille näyttääkään.

P.S. Ja oliko sen arvoista? No kyllä oli, sillä nyt on helpottanut patjaraitakuume tämän osalta erittäin hyvin.

Made this striped pillowcase using my old faithful method with permanent marker, but it totally failed me in the wash and turned all faded ink blue instead of faded black. So I had to redo it with proper fabric marker and dye, huge task but it looks almost better than before. But I still think I'm not going to wash it for a while, just in case.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti