lauantai 25. kesäkuuta 2022

Perusjuhannus

Vietettiin perinteisesti juhannus ihan keskenämme ja omissa nurkissa tehden kaikenmoista semmoistakin, mitä ihmiset eivät ehkä juhannuksina niinkään harrasta. Kokkoja ei ollut, koska metsäpalovaroitus, mutta aloitettiin jo torstaina sytyttämällä grilli ja siinä reilun minuutin palaneet pitkät lieskat ajoivat asian vallan mainiosti ja fiilis oli taattu.

Olin palanut halusta päästä testaamaan juuri uunista ulos tulleet tekemäni tarjoilulautaset ja mikäs sen parempaa, kun grilliruokien salaatin tarjoilu semmoisesta. Ajoi asiansa niin hyvin, että otan kyllä yhden tämmöisen itsellenikin, niin sopiva kaikenmoiseen muuhunkin tarjoiluun tämmöinen ja söpö kuin mikä vähän vääntyilevine laitoineen.

Paikalla pyöri myös kaksi pientä koiroa kerjuuhommissa. Sen nuo osaavat kyllä kiitettävän hyvin, liekö taustoistaan johtuen (rescueita molemmat). Niin oli säälittäviä katseita ja ilman nuuhkimista, että kyllähän sieltä saattoi sitten jotain ihan vahingossa tipahtaa heillekin, olihan se sentään juhannus kumminkin.

Eilettäin sitten koristeltiin keittiö katkaisusirkkelillä ja alettiin puuhata sitä, mitä ihmiset yleensä eivät visiin juhannusaattona puuhaile, nimittäin rakennettiin vihdoin meidän terassiin kaiteet. Meidän piti ehtiä valmiiksi ennen helteitä ja aattoaamuna oli vielä tarpeeksi viileää sitä varten, joten ei siinä muuta, kun hiljaisimmat ruuvivääntimät käteen ja sirkkeli sisätiloihin, jottei naapuruston juhannusrauha järkkynyt.

Onnistuttiin vieläpä oikein hyvin, tuskin kukaan huomasikaan, että siellä ne pölhöt remppahommissa olivat ja kaiteet syntyivät terassiin ennen kun aurinko kääntyi talon kulmalta paistamaan siihen iltapäivän koittaessa.

Ukonretale oli jo edellisenä päivän sahaillut meille söpösen kapeita rimoja noista ylijääneistä käytetyistä terassilaudoista, joten kaiteet syntyivät yhtä ilmaiseksi kun lattiakin. Olin valinnut tyyliksi tuollaisen rastimallin, joka mielestäni oli ainoa oikea valinta tähän terassiin. Se on just tarpeeksi näyttävä, mutta samalla tarpeeksi huomaamaton, eikä peitä terassia liiaksi tai saa sitä tuntumaan ahtaalta.

Laitan teille kuvia valmiista kokonaisuudesta myöhemmin, sillä nyt ei ole lainkaan minulle sopivat ilmat oleilla ulkosalla. Keskitynkin nyt siis muutaman pävän askartelemaan pääsääntöisesti sisätiloissa, jossa lämpötila on minulle leppoisampi.

Our midsummer included a "bonfire" on our barbeque, small dogs begging for food, my new serving plate serving the salad and us making the railings for the deck when one can not make any noise outside, so that's why the circular saw was inside the house in the kitchen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti