sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Tussia ja tulostetta

Otetaan yksi halpa puuvillatyynyliina. Suunnitellaan tietokoneella kuvio ja tulostetaan se sopivan kokoiseksi. Olisihan tuon toki voinut tehdä käsinkin, mutta itse pidän tekstien säntillisyydestä joten tein koneella. (Kuva on hieman hailea, koska tulostimesta sopivasti loppui muste)

Take a cheap cotton pillowcase. Design a text print with a computer or by hand.

Laita kalkkeripaperia mallikuvan ja tyynyliinan väliin ja jäljennä kuva. Painaa sai kohtuullisen kovaa, muttei liikaa jottei paperi olisi hajonnut. Pehmeä lyijykynä oli paras tähän hommaan.

Use carbon paper to copy the image to the pillowcase. Don't press too hard tough, the paper is very brittle.

Ota ihan tavallinen merkkaus tussi ja väritä kuviot. Tässäkään ei saa painaa liikaa ja tarkkana täytyy olla, että saa värin tasaiseksi. Sanomalehti tai pahvi liinan sisällä estää värin menemästä läpi jos kangas ei ole kovin paksua.

Take a permanent marker and color the print. Don't press too hard and try to make the color even. Use a cardboard inside the pillowcase if the fabrick isn't thick enough. so the ink won't go trough to the other side.

Lopuksi anna tussivärin kuivua kunnolla ja pese tyynyliina normaaliohjelmalla koneessa. Tulokseksi tulee mukavasti kulahtaneen näköinen yksilöllinen printtityynyliina.

Finally let the ink dry first and then machinewash the pillowcase normally. The result should look like a very fashionable shabby printed pillowcase.

31 kommenttia:

 1. Samaa mieltä edellisen kanssa, ja tuo pesu antoi just hyvän loppusilauksen :)

  VastaaPoista
 2. Upea tyyny tuli. Nerokas idea :)

  VastaaPoista
 3. HIANO! minäkin ehkä jopa osaisin askarrella tommosen, vau. :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva idea, tätä täytyy koklata. :)

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi miten yksinkertainen ja hieno idea! Miksen sitä itse keksinyt?!? No hyvä että sinä keksit :) Nyt niitä pellavatyynyliinoja ompelemaan...

  VastaaPoista
 6. Ajattelin, ettei moinen _voi_ onnistua tussilla, mutta niinpä vaan näytti tulevan tosi kaunis tyyny. Laitetaanpa idea korvan taa ;)

  VastaaPoista
 7. Kiva idea :) Mulla olis tuommonen ihan samanlainen tyynyliina tuolla outtamassa jotain uutta ;)

  VastaaPoista
 8. Todella hieno tussituunaus, mahtava lopputulos!

  VastaaPoista
 9. Hieno tyynyliina :) Sopivan yksinkertaista joten voisi kokeilla itsekin joku kerta ;)

  VastaaPoista
 10. Hieno idea...helpommin saa tekstin kuin sabluunatuputuksella....kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
 11. Kiva idea!
  Ihanko totta kalkkeeripaperia vielä myydään?

  VastaaPoista
 12. OI TÄÄLLÄHÄN ON TEHTY UUDISTUKSIA!

  minä tykkään kovin kun nää kommentit ponnahtaa tähän uuteen ikkunaan niin sitten näkee koko ajan kaikki kuvat ja on helpompi keskittyä lukemaan muiden ja jättää omia kommentteja. tyk-kään. ja tykkään myös tyynystä! huippua!

  VastaaPoista
 13. VAU VAU JA VAU! Ekaa kertaa blogissasi, kiitos paljon tämmöisestä selkeästä ohjeesta ja vinkistä! Liityn lukijaksi :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos! Inspiroiduin tästä sun jutusta niin, että ratkaisin pyykinsäilytysongelmani - en siis halua pyykkikoria, en niin minkäänlaista kylppäriini - ja painoin valkoisiin puuvillakasseihin simppelit tekstit light and dark. Ihan hyvät niistä tuli, vaikkei ollenkaan yhtä hianot kuin tuo sun tyynys.

  VastaaPoista
 15. vautsi ja kiitos! Tuota on pakko kokeilla :)

  VastaaPoista
 16. Tyynystä tuli hieno! Kiitokset ideasta!
  Tätä täytyy kokeilla :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 17. Kiitos hyvästä ideasta! Se pääsi käyttöön täälläkin, kun miehekkeen lapsuustavaroiden kätköistä löytyi iiso vanha postisäkki jolle päätimme antaa uuden elämän pyykkipussina. Siinä olleet tekstit olivat vain juuri ja juuri näkyvissä joten vahvistin ne perustussilla. Erona sinun savuttamaasi lopputulokseen oli että musta väri ei juurikaan haalistunut normaalissa pesussa vaan säkki sen sijaan tummui hieman lisää. Osaatko sanoa mitä tein väärin? Luulisin että säkki on paksua puuvillakangasta. Pitäisikö kokeilla heittää koneeseen vähän kloriittia mukaan että teksti vaalenisi? Pohjavärin tummuminen ei sinänsä haittaa, koska säkki on jo vanhastaan kivan patinoituneen näköinen. :)

  VastaaPoista
 18. Oih miten upea lopputulos ! Sinulla on silmää !

  VastaaPoista
 19. Inka, paha sanoa mistä lopputuloksesi johtui. En ole itse kokeillut muita tusseja kuin tuota kuvassa näkyvää. Kloriitti kuulostaa loogiselta, mutta lopputulos voi olla myös täydellinen katastrofi, kun kyseessä on vanha säkki.

  VastaaPoista
 20. Mainio idea. Menee minullakin korvan taakse, jos jossain välissä ehtis ja ekana hankkis sitä kalkeripaperia!

  VastaaPoista
 21. Vitsi miten hieno idea! ja heleppo totteuttaa :) Uus lukija täällä ilimottautuu :) Vielä on paaaaljon kattomatta sinun blogissa ko vasta nyt tämän löysin ja klikkasin heti lukijaksi :) Muutenki kotisi on ihanan näkönen sen mitä ehin vilkasta :) Nyt alan plaraan(selaan) sinun blogia läpi :)

  VastaaPoista
 22. Meän Satu, kiitos kehuista ja tervetuloa vaan :-)

  VastaaPoista
 23. Kuule, ehdotan että marssit sinne Strömssöön ihan noin vaan suoralta kädeltä....oot niin himskatin taitava,kätevä,idearikas ja mitä nyt kaikkee voikaan olla:)))))Taputuksia & aploodeja!
  Lepposaa Loppiasviikonloppua siulle!
  -Sari-

  VastaaPoista