torstai 23. kesäkuuta 2022

Alle kympin rosmariinipuska

Minulla täytyy joka kesä olla aina iso rosmariini jossain päin puutarhaa kasvamassa, sillä ra-kas-tan sen tuoksua yli kaiken. En yhtään muista olenko jo täällä vinkannut tästä hyvästä konstistani saada oikein näyttävä rosmariinipuska ruukkuun kesäksi. Olen jo viime kesästä käyttänyt menestyksekkäästi tätä metodia sen sijaan, että olisin törsännyt useita kymppejä sellaiseen valmiiksi isoon ja näyttävään. Tällainen ei käy kukkaron päälle ja näyttävyys on ihan yhtä hyvä ellei loppukesästä jopa parempikin, kun valmiiksi isolla taimella.

Tämä on todella helppo ja edullinen tapa saada ruukun täydeltä ihanaa tuoksua ja näyttävää vihreyttä, kun kukkakaupan sijaan käy ostamassa rosmariinit ruokakaupan yrttihyllystä. Vajaalla kympillä saa viisi rosmariinia ja niillä täyttää jo varsin ison ruukun ihanan pörheäksi. 

Ei tarvita kun hyvää puutarhamultaa ja rosmariinit siihen, eikä näitä yleensä tarvitse sen kummemmin enää lannoitellakaan, että viihtyvät, ovat tarpeeksi riemuissaan ihan siitä, että saavat juurilleen enemmän tilaa. Ja sitten vaan kastellaan säännöllisesti ja etsitään oikein hyvä paikka missä näitä pääsee välistä myös hipelöimään ja tuoksuttelemaan, sillä se on mielestäni kaikista parhainta.

Instead of buying a big rosemary ready from a flower shop I've made my own using the herb shelve in the local supermarket. It's way cheaper to get the same look that one would get with an expensive big plant. I just use plain good garden soil in the pot and don't even bother to fertilize it at all and later in the summer I usually have a nice huge rosemary that looks like it cost me a fortune to buy.

3 kommenttia:

  1. Hienolle näyttää. Itse olen käyttänyt samaa keinoa muiden yrttien kanssa. En jaksa kasvatella siemenestä mitään, joten ilmojen lämmittyä laitan vain kaupan yrtit ulos ruukkuun. Ja salaattiakin on tullut välillä kokeiltua samalla metodilla. Hyvää juhannusta ja kiitokset inspiroivasta blogistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Markettien yrttihyllyt on kyllä laiskan puutarhurin aarreaitta minullekin :D Kiitos kehuista ja oikein hyvää juhannusta myös sinulle!

      Poista