maanantai 6. kesäkuuta 2022

Kukkia ja sekamelskaa

Juuri totesin eräälle ystävälle, että en muista että olisi koskaan ollut meidän pihassa näin paljon kukkivaa tähän aikaan vuodesta, kun melkein kaikki tulppaanit ovat auenneet penkeissään. Toki seassa on muutama vähän turhan aikaisessa kukassa oleva ostotaimikin, mutta on se silti niin kovin ihanaa, kun on nyt väriä ja kauneutta joka puolella.

Olen paikkaillut niitä aukkoja, joista sipulit talven aikana pehmenivät olemattomiin erilaisilla perennoilla ja kesäkukilla. Lopputulos on ihanan rento sekamelska kaikenlaista ja tykkään ihan loputtoman paljon tuijotella noita sikin sokin olevia kukkasia tuolla.

Ilo on ollut myös huomata, että kato on ollut tasaista sen suhteen, että kaikenlaisia ja värisiä tulppaaneja tuolta kurjasta syksystä ja talvesta huolimatta näyttää nousevan. Kaikkia ei enää ole yhtä paljon, kun silloin kun istutin, mutta onpa kuitenkin. Ainoa mikä vähän harmittaa on, että laukkoja ei tullut niin montaa kun unelmoin, mutta laskin, että kymmenen on nyt nupulla ja sehän on kymmenen enemmän kun ei yhtään.

Niin on ollut suuri ilo näistä, että syksyllä painelen kyllä taas sipulikaupoille ja pistelen penkit täyteen, sillä mikään ei voita tätä riemua minkä noista nyt täällä saan. Ja eihän sitä koskaan tiedä, jos se ensi talvi olisi näille vähän suotuisampi ja saisin vieläkin komeamman kukkaloiston sitten kesäksi.

Loppuun vielä tämä railakas kuva tämän päivän pihahommista. niistä ei tullut mitään, kun olikin enimmäkseen pyykkipäivä. Uusi terassikin vielä odottelee kaiteitaan, kun virittelin siihen väliaikaisen pyykkinarun aurinkoon. Ehkä huomenna olisi jo vähän tuotteliaampi olo terassin suhteen, mene tiedä, nämä kesäpäivät kun ovat vähän tämmöisiä, että kukkaset ja muut kiinnostele enemmän kun terassihommat.

My joy of the tulips that keep blooming in my flowerbeds. And the new deck that's serving as a laundry rack, since it's too pretty to do any work outside, just admire the flowers and enjoy the weather.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti