tiistai 7. kesäkuuta 2022

Kukkeaa keramiikkaa

Sain jo osan huhtikuisesta savi-inspiraatiostani lasituspoltosta ja voi että mitne kivoja niistä tulikaan! Osa kokeiluistani onnistui yli odotusteni hyvin ja pari muotoa taas meni aivan penkin alle, mutta niinhän se pitääkin, että tietää varmaksi mikä toimii ja mikä ei. Erityisen iloinen olen noista kukan mallisista kynttilänjaloista, joista tuli niin sieviä ettei tosikaan.

Piparkakkureunojen tekeminen keramiikkan ilman kunnollista muottia on vähän haasteellista, mutta olen hyvin tyytyväinen niihin astioihin joissa se toimi onnistuneesti. Tykkään ajatuksesta, että voi yhdistellä sitten eri muotoja keskenään kattauksiin, niin kuin vaikka just piparkakkureunaa ja ilman.

Tein myös monta kivaa uniikkia esinettä, kuten noita suodattimia, merisiilikulhoja ja muutamia jalallisia astioita, jotka eivät ehtineet vielä kuvattaviksi ja lasitekokeiluistanikin tässä on vasta nuo siniset, pinkkien ja vihreiden ollessa vielä myös uunin hellässä 1250 asteen lämmössä.

Tässä läjässä on seassa pari tilaustyötä ja yksi lahjasetti värien sekoittelukippoja maalausta harrastavalle ystävälle, joten ihan kaikkia ei näistä myyntiin jää, mutta lisää tehdään kyllä jos kiinnostusta löytyy. 

Otan osan näistä mukaani myös ensi lauantain rompetorille Parolan asemalle, mutta en keskity siellä liikaa keramiikkamyyntiin, kun menen tänä vuonna vahvasti romppeet edellä. Valikoima on siis suppeahko eli jos olet jotain tiettyä vailla, niin ota yhteyttä etukäteen niin varmistan että otan mukaani.

Got the first batch of my new hand made pottery out of the kiln and I'm very pleased with most of them. I especially like the flower shaped candle holders and those petal shaped plates also look very nice to my eyes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti