torstai 16. kesäkuuta 2022

Pikkuterassi vanhaan taloon osa III

Niin on kiirettä viime aikoina pidellyt, että terassin kaideprojekti ei ole edennyt vielä tolppia pidemmälle. Laitoimme niiden päälle väliaikaisesti vain tuollaiset lattiapuut ihan siksi, ettei siitä kukaan tupsahda kukkapenkkiin vahingossa ja ajatus on laittaa siihen ne hienot ristikot sitten kun aikaa sille paremmin on. Mutta siitäkin huolimatta on se jo suurella käytöllä pihassamme. Sohva ja muut kalusteet on laitettu paikoilleen ja siellä on nautittu kesästä melkein joka päivä, jos säät ovat vain antaneet myöten. 

Sisustaminen oli tänä vuonna helppo projekti kun siirsin terassille vaan nuo kalusteet, jotka pihallamme viime kesänäkin oleskelualueena palvelivat. Tyynyissä himmasin vähän värimaailmaa edellisvuodesta ja ostelin yhden jo pitkään mieltä kutkuttaneen mustakuvioisen päällisen kruunuksi paikallisesta lempiputiikistani. Nyt tuolla on just kivan rento fiilis ja terassi alkaa näyttää siltä miltä haaveilinkin.

Yksi yksityiskohta (noiden kaiteiden lisäksi) tuolta vielä uupuu ja se on markiisi. Olen etsiskellyt sopivan keveää, siroa ja mitoiltaan tuohon käyvää, mutta käytettyjen markkinat ovat tarvitsemani koon suhteen olleet todella olemattomat. Uutta en halua lähteä ostamaan niiden liian silmiinpistävien mekanismiosien vuoksi, kunnes yhtäkkiä älysin, että eihän tuossa tarvitse olla sellaista mekanismilla olevaa isoa mörköä vaan siinä voi olla ihan vaan sopivan nätti kangaspurje joka näyttää markiisilta. Siitä se ajatus sitten lähti kehittymään ja nyt mielessä on hyvä suunnitelma jota alan toteuttaa heti kun kangaskaupoille tästä vaan kerkiän.


The deck is still missing the proper railings but we have temporary ones there so we can use it without  fear of someone stumbling down to the flowerbeds. I used the furniture I already had and it looks all new and fresh there. I also had a good idea to make there awning myself since I can not find a suitable one second hand, more on that idea as soon as I can get my hands on some waterproof fabric.

1 kommentti:

  1. Voi, markiisi olisikin ihana. Meiltäkin se uupuu. Teillä on kyllä ihanan näköinen terassi. Tuolla mielellään joisikin kahvit kauniina kesäpäivänä.

    VastaaPoista