keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Naulakkokaaos hallintaan osa II

Niin kuin kaikki hyvät suunnitelmat, niin myös tämä lähti vähän elämään matkan varrella. Alun perin olin ajatellut käyttää tähän sitä makuuhuoneesta ylijäänyttä puunaulakkoa, mutta sitten tulikin ajatus laittaa tuohon oikein kunnolliset hyllyt sen sijaan ja tappinaulakko jäi pois suunnitelmista.

Tähän uuteen suunnitelmaan vaan tarvittaisiin sellaiset naulakkokoukut vaatteille, jollaisia minulla juuri nyt ei tarpeeksi ole, mutta en anna sen nyt hidastaa tahtia, ne ehkä löytyvät jostain myöhemminkin.

Pengoin autotallista vanhat hyllylevyt uusiokäyttöön ja käväisin rautakaupasta niihin puiset kannakkeet. Olisin halunnut tyystin toista mallia olevat, mutta ne olivat just sopivasti kaikista lähialueen rautakaupoista loppuunmyydyt, niin tyydyin sitten tähän halvimpaan malliin, joka sekin ajaa asiansa ihan moitteetta, kun tarpeeksi monta laittoi rinnan.

Nuo hyllyt ovat kannakkeisiinsa vähän liian syvät ja arvon vielä tässä jaksasinko sahata niistä himpun kapeammat vai jättäisinkö noin ja riskeeraisin, jos joku joskus koittaa sinne kiivetä ja nappaa etureunasta hyllyn irti. Tykästyin kuitenkin niin paljon tuohon syvyyteen, että saattaa olla parempi testata ne ensin noin ja katsoa sitten uudelleen jos vahinko sattuu, sillä on niin herkullista jos saan tuonne kunnon asioita säilytystä varten eikä vaan sellaisia kaposia.

Tuunasin vielä tuon penkin pienemmäksi ja sopivaksi tuohon koloonsa ja sitten alkoikin jo näyttää ihan kivalta tämä uusi systeemi tässä. Vielä on kuitenkin paljon tekemistä ennen kun tuohon takit saa roikkumaan, mutta ihana fiilistellä jo nyt, että tuosta tulee kyllä niin näppärä sitten kun se on valmis.

Nyt pitää vielä ahkeroida hiomakoneen kanssa ja päättää kalusteiden lopullinen sävy, että vedänkö kaiken valkoiseksi vai jatkanko eteisen vaaleanharmaata linjaa (hirveän vaikea päätös tehdä). Yksi oikeanlainen vaatekoukku on paikoillaan ja loput joudun tässä vaiheessa säveltämään kaikenlaisista eripareista, kunnes löytyy lisää noita sopivia. Kaappi tarvitsee hyllyt sisäänsä ja sokkeli koristelistat ja kaikki pitää vielä kiinnittää kunnolla paikoilleen, nyt kun ovat vähän vaan niin kuin malliksi tuossa, mutta ehkä voin jo sanoa, että aika hyvä tästä kyllä tulee!

The bootroom in the hall is on it's way. My plans changed a little on the way but I think this is going to be so awesome to use once it's finished.

4 kommenttia:

 1. Tosi hyvältä näyttää. Hyllynkannattimet tuntuvat olevan juuri nyt lopussa. Mekin olemme metsästäneet mustia, metallisia, mutta etsimiämme ei ole monen viikon odottelunkaan jälkeen löytynyt, vaikka tulossa kuulemma ovat.
  Jos minä saisin valita värin noihin kalusteisiin, niin maalaisin ne oikein hennon vihreällä. Se sopisi ainakin lattian ja maton väreihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo mikähän siinä on, että hyllynkannakkeet ovat nyt niin vaikeasti saatavissa? Vissiin kaikilla on hyllykuume samaan aikaan :D

   Poista