sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Yöpöytää rakentamassa

Olen koittanut etsiskellä pikkumakkariin jotain sopivaa yöpöytää, mutta yhden täydellisen livahdettua karkuun en ole löytänyt oikein mitään, millä korvata sen jättämä kaiho. Siksipä päätin, että askartelen sitten yöpöydän sinne itse. Mielessä muovautui illalla suunnitelma osin sen karkuun livahtaneen muotojen pohjalta ja aamulla olin jo niin täynnä rakenteluintoa, että päätin viettää tämän aurinkoisen sunnuntain rakennushommissa.

Kävin rautakaupasta ostamassa neljä harjanvartta ja pengoin varastoistani vähän liimapuulevyn jämiä ja yhden riman. Yöpöytään tarvitsisi pituudelta vain kaksi harjanvartta, mutta keksin hyödyntää niissä valmiiksi olevaa kavennettua päätä jalkaosissa joten ostin sitten neljä.

Eikä sitten mennyt aikaakaan, kun olin jo kasannut tarvikkeista jonkinlaisen jalkakehikon ja sahannut liimapuulevystä kanneksi ympyrän.

Siinä vaan kun niitä sitten testailin yhteen, niin totesin, että liian korkea on jalkaosa ja jotenkin liian naftin ja tylsän sahatun näköinen on kansiosakin. Purin siis jalat irti ja sahasin ne lyhyemmiksi ja siinä samalla sain ajatuksen kansiosan parantamiseksi myös.


Naulasin sen reunaan huolettomasti meidän olkkarin edesmenneestä sohvasta talteen ottamat vanhat koristeniitit ja sitten leikkelin kokonaisuuteen liimapuulevystä vielä alahyllyn, johon tein hauskan muodon antamaan pöydälle vähän enemmän sellaista kukkapöytämäistä fiilistä.

Ja lopputuloksesta tuli mielestäni just kiva. Vähän jännittävämpi kun tavallinen yöpöytä, mutta silti siihen hommaan erittäin passeli. Huomenna sudin siihen jonkun tasaisen ja vaaleahkon pellavaöljymaalin pintaan ja sitten siitä tulee vieläkin kivampi. Ja täytyy kyllä sanoa, että hyvin pyyhkiytyi mielestä se karkuun päässyt yksilö tämän projektin myötä.

Been trying to find a suitable nightstand for the smaller bedroom, but no luck in that made me think if I should make one myself. Today I did and the outcome is actually really fun. Still needs a coat or two paint until I can call it finished, but I can already see it's going to be perfect for the job.

4 kommenttia:

 1. No nyt on kyllä tosi nätti ❤!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää! Mulla ois myös pikkupöydälle tarvetta eikä kirppareilta ole tullut vastaan sopivaa, joten askartelemaan on varmaan minunkin ryhdyttävä...

  VastaaPoista
 3. Hyvin sait mittasuhteet kohilleen eli just nappiin! Luudan varret oli sangen hyvä idea jaloiksi, eipä olisi tullut mieleen itsellä.
  Nätti on!!

  VastaaPoista