torstai 31. maaliskuuta 2022

Kevään ensimmäiset kirppislöydöt

Pitkästä aikaa tein oikein hedelmälliset kirppisturneet ja tulin kotiin aimo lastin kanssa aarteita. Olinkin jo odotellut sitä hetkeä kun ihmiset alkavat kunnolla kevätsiivoilla nurkkiaan ja kirppiksille alkaisi ilmestyä enemmän minua kiinnostavia asioita tyhjien pöytien sijaan ja nyt näyttäisi hyvinkin siltä, että kannattaa lähteä kiertelemään jo vähän kauempanakin taas. Piipahdin tänään Hyvinkäällä ja Riihimäellä asti ja männä viikolla kiertelin kotikulmat. Tämä kasa on löytöjä noiden retkien varrelta.

Hoksasin jossain vaiheessa, että tarvitsen nyt paljon erilaisia säilyttimiä asioille ja vanhat peltipurkit ovat siihen mitä oivallisimpia. Pelti materiaalina on viehkeää myös ilman patinaa ja maalia ja pienempiä kukkapurkkeja ei kai koskaan voi olla liikaa, varsinkin jos jotain nättiä asetelmaa itselleen on stailaamassa. Hauska emalinen sivellin- tai harjakippo sopii varmasti johonkin keittiön tiskipöydän kohdille pikkuharjoille ja muille. 

Vanha kynäkotelo meni kokoelmani jatkoksi säilyttämään kyniä, mitäs muutakaan ja puunupit oli vaan pakko ostaa talteen, kun kuitenkin tarvitsen taas pian sellaisia johonkin projektiini. Hieman kärsinyt vanha piknik-kori lähti mukaani ajatuksella, että saisin sinne piiloon lapseni tänne vielä säilöön jättämiä kalastusvälineitä isoon makkariin läpinäkyvän muovilaatikon sijasta.

Lasinen korurasia tulee myös tarpeeseen, sillä huomasin joku aika sitten, ettei minulla ole mitään järkevää paikka korvisten säilyttämiseen ja pienessä messinkisessä omenassa voin aina pitää sitä senhetkistä lempiparia. Lopuksi löytyi vielä tuollainen söpö vanha maapallo, jollaisia olen tässä vuosien varrella nähnyt jo useitakin, mutta aina jättänyt ostamatta, kunnes nyt päätin vihdoin tarttua tarjoukseen ja kokeilla millaiselta se minun sisustuksessa näyttäisi. 

Myös kuvissa näkyvä harja ja iso peltitarjotin ovat tämä retken saaliita. Harjoja jostain syystä tarvitaan aina joka huoneessa ja peltitarjotin tulee ensi kesäksi puutarhakäyttöön pöytälevyksi. Ja parasta oli tässä osteluhuumassa se, että ei haittaa jos myöhemmin tulen jonkun esineen kohdalla katumapäälle, koska voin pistää sen kiertoon sitten kesäkuussa siellä rompetorilla.

My recent fleamarket finds include lots of things to store things in them. Some things for decorating and  some for my never ending diy's.

2 kommenttia:

  1. olisi kiva tietää esineiden hin toja ja mihin niitä käytetään.mietin usein kirppikselle menoa mutten tiedä kannattaako siellä käydä ��

    VastaaPoista
  2. No hieman tuli noiden upeiden löytöjen perusteella hinku lähteä kirppikselle :) Mieluummin sinne kuin tavaratalojen tämän hetkiseen hurlumheihin...
    Niin ja tietenkin toisesta päästä saisi itse laittaa taas jotain kiertoon...

    VastaaPoista