lauantai 26. maaliskuuta 2022

Pienen mittakaavan muutto

Kaiken muun touhun sivussa tässä jo viime kuun puolella muutti nukkekotikin alakerrasta yläkerran isompaan makuuhuoneeseen. Siellä oli paremmin tilaa sille, nyt kun en enää niin aktiivisesti sen kanssa ole työhuoneen puolella touhunnut. 

Sille piti vaan askarrella tähän tilaan paremmin istuva kaappi säilyttimeksi ja tuo syntyi yhdistämällä kaksi käytettynä ostamaani ikean vanhan tuotannon vitriiniä yhdeksi kolmioviseksi. Hieman modasin tyyliä lisäämällä kaapin päälle antiikkisen ilmeisesti työpöydässä aiemmin olleen reunakoristeen, joka minulla sopivasti lojui jouten. Sitten vaan maalasin koko kokonaisuuden kalkkimaalilla samaan sävyyn ja kaapista ei päällepäin enää edes huomaa, että se ei ollut alun perin tuollainen.

Etsin sopivaa kaappia tälle nukkekodille tosi monta kuukautta ennen kun älysin, että voisin sen itse jostain tuunata. Halusin nimittäin, että se on just eikä melkein sen kokoinen, että nukkekoti sinne istuu kuin hansikas ja tilaa jää vähän oheistilpehöörille myös. Niin kuin kuvista näkyy onnistuin mitoituksessa lähes sentilleen.

Hauskaa on myös se kuinka paljon valoisammassa paikassa nukkeoti tässä huoneessa on. Työhuoneen nurkka oli niin pimeä tähän verrattuna, että tuntuu ihan uudelta ja raikkaalta tämä pikkutalo nyt tässä valokylvyssään. En ollut aiemmin ihan tajunnutkaan kuinka nätit ja pehmeän sointuvat nuo värit tuossa sisustuksessa oikein ovatkaan, kun aiemmin niitä olen pääasiassa keinovaloissa katsellut.

Kaapissa on siis kolme ovea, mutten ole vielä keksinyt tuolle keskimmäiselle ovelle kunnon saranasysteemiä niin se on väliaikaisesti ruuveilla kiinni tuossa ja se pitää irti nostaa jos avata haluaa. Se vähän hankaloittaa talon katselua, mutta kuten jo sanoin, niin harvoin sitä täällä katselen, että se ei haittaa jos vähän vaivaa täytyy sen eteen nähdä. 

Ovien laseihin on myös tulossa verhot jahka vain ehdin ne siihen ommella ja laittaa. Toimisi hyvin ilmankin, mutta tykkään, että vähemmän kertyy pölyä sinne jos tuossa ovien ja talon välissä on vähän jotain pehmeää materiaalia siltä suojaamassa. 

Ja niin hyvin sopii kaappi nyt tuonne huoneeseenkiin. Sitten kun verhot ovat ikkunoissa ei tuosta kukaan edes nukkekodiksi tuota tajua. Hauska yllätys sitten katsojalle jos ovea avaa kurkistaakseen. 


Made a new cabinet for my barbiehouse that moved upstairs from my workroom. It still needs curtains to its windows and then nobody who doesn't know will know there's a cute tiny house inside. This cabinet is two ikeas older cabinets torn apart and combined and painted with a matte chalk paint in a soft greyge tone.

I just love how much better lit the house is in this room. All the colors inside look so deliciously soft and cozy. Good thing it got moved here from the dark corner in my workroom.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihana nukkekoti! Ja nyt hyvin suojassa kaapinovien takana.

  VastaaPoista
 2. Tämä on niin kaunis, ootko valmiina esitellytkään? Muistan että seurannut sun nukkekotihommia jo kymmenen vuotta sitten🤭 Minkälaiset saranat semmosissa haitarimalliin avautuvissa ovissa on, jos kaks ovea saranois toisiinsa kiinni toimisikohan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitä esitelty tuota nukkekotia, mutta tämä kaappi on tässä ensimmäsitä kertaa. Olen paljon mietiskellyt kahden oven saranoimista yhteen, mutta nuo lasielementit saavat oven aika painavaksi, eikä se ehkä käytössä kestäisi niin hyvin sitten. :)

   Poista