lauantai 12. helmikuuta 2022

Pikkumatot portaisiin

Eteinen koki toisenkin pienen muutoksen lipaston maalauksen myötä, nimittäin portaisiin tuli pienet askelmatot. Koko idea mattoihin lähti siitä, etteivät nämä pienet koiramme oikein uskaltaneet näin jyrkissä ja liukkaissa portaissa kulkea ja kyllästyttiin niiden kantamiseen sylissä iltaisin kun piti nukkumaan mennä. 

Etsiskelin tovin sopivia porrasmattoja, mutta todettuani valmismattojen valikoiman niin tylsäksi ja materiaaleiltaan sekä kiinnitystavoiltaan vähän inhaksi niin kokeilin googlettaa, että mitäs diy-ideoita tällaisiin voisi löytyä ja löytyihän niitä. Ihastuin lujaa tähän ikean pikkumatto-versioon ja päätin siltä istumalta soveltaa siitä omaan portaikkooni istuvan ratkaisun. 

Meillä ei voinut kuvitellakaan mitään portaiden liukkaaseen vahattuun pintaan liimaamista, niin ajatus niiteistä oli paljon helpompi sulattaa ja kun kiinnityskohdat vielä onnistuivat varsin huomaamattomasti ei vahinkoa portaille tullut juuri lainkaan, jos vaikka joskus haluankin matot tuosta poistaa.

Portaat tekevät niin jyrkän mutkan, että maton asentaminen noihin pystylautoihin ei ihastuttavasta ulkonäöstään huolimatta iskenyt, joten asensin ne pelkkiin askelmiin sen sijasta. Ja koskapa niissä oli raidat, asensin ne niiden mukaan, jolloin ne eivät ehkä istu niin tasaisesti toisiinsa nähden reunoistaan, mutta eipähän lähde silmissä vilistämään jos vielä raidatkin olisivat vinossa ylhäältä alaspäin kun katsoo.

Lopputulos on silti silmiini ihan mahdottoman nätti ja tyyliltään portaikkoon hienosti sopiva. Tuosta on nyt itsekin ilo kulkea, kun ei tarvitse kaiteesta niin lujaa pidellä villasukkasillaan kun siitä hipsuttaa. Liukkaus on tyystin tiessään kyllä! 

Vielä kun saisimme nuo pikkukoirat uskomaan, että tästä on ihan turvallista kulkea nyt, tyypit kun eivät yhtään älyä, että tuosta keskeltä pitää nyt kulkea missä matto on, vaan liukastelevat edellen noissa reunoissa suurimman osan matkaa ja vaativat kantamista.
Mutta eiköhän ne sen ihan pian hoksaa.

Matot maksoivat Ikeassa peräti kaksi euroa kappale, ovat materiaaliltaan juuttia ja puuvillaa ja niitä meni koko projektiin yhteensä yhdeksän kappaletta. Ei siis ihan hirveän kalliiksi tullut nämä askelmatot  ja pesevät mielestäni mennen tullen kaikki valmiit teipillä kiinnitettävät viritykset.

Otin tästä projektista myös tekovaihekuvat ja laitan seuraavaan postaukseen ohjeet siitä, miten nämä rappuset näillä matonpalasilla päällystin. Se oli oikein helppoa kuulkaas se. Pysykääpä siis kuulolla kiinnostuneet.

Made my own version of this Ikea door mat hack for stair runner and put the rugs on the steps only. Our two little dogs thought the stairs were too slippery before and now it's easy do walk on, but they don't quite trust it yet since it's been on just for a couple of days. Never the less I love it and really enjoy walking on the stairs now with my wollen socks on, that used to be slippery too.

1 kommentti:

  1. Tulipa kivat :) Laita koirille nameja poimittavaksi nimenomaan mattojen kohdalle niin älyävät mennä siitä.

    VastaaPoista