maanantai 21. helmikuuta 2022

Kalkkimaalihommissa

Maalasin toista kertaa ikinä elämässäni mitään kalkkimaalilla, koska olen jotenkin aina kuvitellut sen ihan toisenlaiseksi ja pitäytynyt kiiltävimmissä maalilaaduissa, kunnes tuli pienoinen laiskuuskohtaus eteen.

Tuskailtuani tuon pienemmän makuuhuoneen vihreän pikkusenkin kanssa, kun en millään muistanut millä maalilla sen olin silloin aikoinani maalannut, enkä sitten millään olisi jaksanut sitä lähteä karheaksi hiomaan uutta maalipintaa vasten, ehdotti ystäväni, että pistä siihen Rustoleumin kalkkimaalia, se kun tarttuu ihan mihin pintaan vaan, ilman hiomista ja kuivuu äkkiä. Ratkaisu kuulosti niin ihanan täydelliseltä, että painelin siltä istumalta maalikaupoille ja sitten pistin pistin sutien.

Valitsin sävyksi yhden valmiin vaalean sävyn, mutta se olikin sitten ihan liian kylmä makuuni joten sekoittelin kahdesta eri sävystä itselleni paremmin sopivan ja sutaisin toisen kerroksen sillä. Lopputulos on edelleen vähän vilakka, mutta huoneen tapetteihin ja tunnelmaan nyt ehdottomasti paremmin sopiva vaalea ja hitusen ruskeaan taittava harmaa.

Ja siinä se nyt istuu tiukasti kuin liima tuo uusi maalipinta vanhan päällä. Tulee paljon paremmin tuon senkin romuluisuuskin esille vaaleammasta pinnasta, asia josta tykkään valtavasti onhan se itse kasaamani kapistus. Maalipinnasta tuli ihanan mattainen ja sen voisi kuulema myös vahata, jos siitä vieläkin ihanamman haluaa, mutta nyt just tuntuu, että ainakin aluksi saa olla just noin. Kivasti freesautui kyllä pikkusenkki värinvaihdolla ja makuuhuoneeseenkin tuli nyt vähän enemmän valoa sen vaaleiden kylkien myötä.

Painted this originally green cabinet with Rustoleum's chalk paint just cause I heard it'll stick to any old painted surface without any sanding and it really did. With his new greige color it fits the bedroom so much better than when it was the wrong green.

4 kommenttia:

 1. Hei, olen maalaillut muutamia pienkalusteita kalkkimaalilla ja kokemuksesta voin vinkata, että jos maalattu pinta joutuu kulutukselle alttiiksi, kalkkimaali ei kestä ilman vahaa vaan kuluu nopeasti pois. Näin ainakin minulle kävi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös tuo myös vähän riipu kalkkimaalin merkistä, olen käsittänyt, että jotkut kuluu herkästi ilman vahaa ja jotkut taas ei.

   Poista
 2. IHANA!Sen verran tuosta vahaamisesta,se kuulemma suojaa sormenjäljiltä,näin minulle on joskus kerrottu.En sitten tiedä kuinka pitää paikkansa, voihan noilla kalkkimaaleilla olla eroja. En ole aikoihin ostanut enkä maalannut mitään kalkkimaaleilla.Mutta joskus kun maalasin puusohvan,vahausta minulle suositeltiin. tRIITTA

  VastaaPoista
 3. Hieno kaappi. Olen kokeillut lukemattomia eri kalkkimaaleja ja ehdottomasti parhaimmaksi olen todennut Frenchic paint maalin. Peittävyys on erinomainen jo ekalla maalikerroksella, kuivuu nopeasti mutta ei liian nopeasti, eli saa siistin pinnan ja kestää paikassa kun paikassa. Sarjaan kuuluu myös ulkomaaleja jotka soveltuu myös sisätiloihin. Esikäsittelyä ei juuri tarvita, mutta jos esivalmistelut tekee huolella ja vielä viimeistelee vahalla tai viimeistelyaineella niin lopputulos kestää kulutusta ja katseita. Erittäin vahva suositus!!

  VastaaPoista