lauantai 20. helmikuuta 2021

Savesta muotoiltua

Pitkästä aikaa taas vähän keramiikkajuttuja, aloin tammikuun lopulla täydentämään varastojani ja tein siinä samalla vähän jotain toivottuja ja muita uutuuksia valikoimiini. Kävin tänään hakemassa yhden satsin uunilämpimäisiä ja tässä esittelen mitä sieltä muiden muassa tuli. Lisäilen näitä tuonne kippo- ja kuppokauppani valikoimiin jahka saan ne vielä viimeisteltyä ensin.

Toivottuja asioita on ollut nämä tällaiset veitsenlepuuttimet. pohdin pitkään minkä mallisia niistä tekisin ja päädyin sitten tällaiseen melko simppeliin, mutta ah niin hyvin toimivaan malliin. Se istuu kivasti muiden astioideni lookkiin ja on kattauksessa varmasti edukseen viemättä huomiota liikaa muulta. 

Sitten, koska aina pitää vähän leikkiä ja antaa fiiliksen viedä, tein muutaman tällaisen hauskan simpukkamaljakon. Ajatus näihin tuli sellaisista simpukoiden peittämistä laituritolpista tai muista meren syleilyssä pitkään oleilleista asioista. Tykkäsin tosi paljon näiden tekemisestä ja jännitin kovasti mitä uunista lasituspolton jälkeen olikaan tulossa, mutta yllätys oli iloinen, kun näin miten hienoja niistä tulikaan.

Kokeilin myös lasittaa kahvikuppejani vähän erilaisilla väreillä, ihan vaan fiiliksen vuoksi ja tässä esittelyssä ensimmäinen värikoe. Nämä on lasitettu sivellinlasitteella joka antaa niihin tuollaisen hauskan vähän kiveä muistuttavan harmaan mattapinnan. Uunista on tulossa vielä myös muutama vihreällä lasitteella oleva kupponen, jos jollakulla mielenkiinto näitä kohtaan heräsi.

Näin jossain kuvan keraamisista kukkapidikkeistä maljakoihin ja sellaisia piti myös heti saada kokeilla tehdä itse. Maailman simppelein idea, mutta näyttää niin kivalta jo ilman sitä maljakkoakin. Tällaisia täytyy ehdottomasti tehdä vielä lisääkin.

Ja sitten olen pikkuhiljaa jatkanut sitä männävuotista tuoteideaani vähän eteenpäin. Se jotenkin torppasi silloin kun maailmantilanne meni sellaiseksi kun meni, mutta nyt on taas inspis näihin palannut. Tekstit vähän isommalla toimii lasitteen kanssa paremmin, kun niissä viime kevään mukeissa, mutta kupin muoto ja erityisesti korvan on vielä työn alla. Nämä ensimmäiset prototyypit kuitenkin lupailevat jo ihan hyvää, eli näitäkin saanen tässä kevään aikana tehtyä vihdoin ja viimein oikein myyntiin asti.

Porstuakaupastani näitä voi sitten tulla hypistelemään ja ostelemaan, mutta olen myös suunnitellut pienimuotoista postimyyntiä osalle tuotteistani. Käyn vielä pakkaustarvikekaupoilla tutkimassa valikoimat tarkemmin, mutta luulen, että esim. just näitä kuppeja voisin sitten vallan hyvin halukkaille yksittäin lähetellä. Samaa kokoluokkaa olevat muut tuotteeni liikkuvat sitten yhtä näppärästi jos ja kun sopivat pakkausmateriaalit ensin vaan löytyvät.

My new pottery I just got out of the kiln. Made some kniferests, flower holders, cups with a new color, vases that look like they've been underwater collecting shells and finally got my cups with text on them working with the glaze. All these sold only here in Finland. I'm looking on to some packaging materials to be able to post some smaller items, otherwise the only place to shop for these now is in my little shop in my porch.

5 kommenttia:

 1. Voi luaja nämä ovat taas kauniita <3
  Kunpa pääsisi porstuakaupalle hypistelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule kuule piipahtaan, jos joskus ohi ajat. About ulkotilaa oleva porstua on hyvin tuulettuva ja maskit päässä melko turvallinenkin näinä aikoina :-)

   Poista