lauantai 6. helmikuuta 2021

Rahiaskartelua osa I

Minulla on jo muutaman vuoden kytenyt mielessä ajatus askarrella itse olohuoneeseen sopiva ja nätti jalkarahi, aina se on kuitenkin kilpistynyt siihen, ettei sopivia materiaaleja ole ollut saatavilla. Nyt kun pakkaset alkoivat ja ulkoilmassa en viihdy, kaipasin niin kipeästi tekemistä, että päätin tehdä sen rahin vaikka nyt kaikesta mitä kotoani jo valmiiksi löytyy, ihan vaan, että saan sen pois pyörimästä mielestäni.

Materiaalit nimittäin muilta osin eivät ole kovin kummoiset suunnitelmaani, vain jalat olisi ollut kiva löytää ihan täydelliset. Mutta koskapa semmoisia ei nyt tähän hätään ole, tehdään sitten epätäydelliset ja ne voi vaihtaa sitten joskus jos sopivat jostain vastaan tulee. Nyt ne syntyvät noista pitkistä tolpista katkaisemalla sopivasta kohdin ja tulevat kyllä varmasti ajamaan asiansa vallan mallikkaasti.

Muut runkomateriaalit ovat ihan vaan sopivan paksuista puulevyä ja palikoita.

Rahista olisi siis tarkoitus tehdä sellainen korkeilla jaloilla oleva jossa päällä ihana napeilla koristeltu (timanttituftattu) tyynyosa. En nyt jostain syystä osaa sitä tässä selittää sen paremmin, mutta ihan pian näette mitä tarkoitan kun postaan aiheesta lisää jahka tekeminen kunnolla pääsee alkuunsa.

Kaivelin varastoistani kankaita ja päädyin kahteen vaihtoehtoon, joko siihen tulee tuollaista perinteistä rusehtavaa samettia tai sitten teen sen tuosta pellavasta, molemmat sopivat tyyliin ja suunnitelmaani vallan mainiosti, mutta lopullinen päätös pitää vielä tehdä, että kumpi se sitten on.

Hauskaa, kun on kertynyt nurkkiin sen verran kaikenmoista, että sieltä voi ammentaa silloin kun inspiraatio iskee. Inspiraation pitää tosin vielä tämä ilta jaksaa sinnitellä, sillä kylmästä varastosta sisälle lämpimään tuodun sirkkelin pitää antaa ensin lämmetä ja kuivua, siihen kun pakkaa aina suurissa lämpötilaeroissa vahän kosteutta kertyä, eikä nyt sovi sitä sillä hajottaa, että kiire on. 

Nukun siis vielä yhden yön suunnitelmani päälle, mutta aamusta alan askarteluhommiin. Laitan lisää kuvia sitä mukaa kun tämä projekti etenee, niin pääsette sitä ihan aitiopaikalta ja lähes reaaliajassa sitten seuraamaan.

I've been wanting to build my own footstool for couple of years now, but haven't found the perfect legs for one yet. Now that it's supercold utside (can't stand cold) I so much needed something to do inside, I ditched the idea of perfect legs and decided to use what I already have to be able to start making the project. So here's my materials so far, I'll start building tomorrow and will keep you posted all the way.

2 kommenttia:

  1. Saapa nähdä mitä sieltä valmistuu. Ihanat kankaat on jamuut materiaalit.

    VastaaPoista