sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Rahiaskartelua osa II

Tänään pääsin tositoimiin rahiprojektin kanssa ja se edistyikin vallan vauhdikkaasti, kun oli aviomies apupoikana hoitamassa kaikki sahaushommat. Ensin mittailtiin tarkoin jalkojen pituudet ja niitä mallailtiin olohuoneessa paikan päällä, jotta näki tarkalleen mitä oli tekemässä ja mistä kohdin ne oli parhain katkaista. Päädyin tämän näköisiin pätkiin ja mielestäni niistä tuli oikein sievät noin.

Kun kintut oli sahattu oli laitojen vuoro. Ne sahattiin vanhoista keveistä hyllylevyistä joita lojui varastossa sopivasti tähän projektiin. Ne eivät ole kovin paksut, mutta juuri passelit rahin laidoiksi, etteivät vie liikaa tilaa jaloilta tai tee kansiosaa suotta painavaksi, kun jalat ovat kuitenkin aika kevyttä puuta. Nämäkin mittailtiin ensin tarkasti nojatuolin vierellä ja päätettiin minkä kokoinen rahista olisi tulossa.

Ja sitten ruuvailin kaiken alustavasti yhteen ja mallailtiin taas olohuoneen nojatuolin vierellä, että olisko sopiva vai liian suuri. Kuvissa näyttää varsin kookkaalta, mutta tuo ei ole kuin 50x60cm ja noin 38cm  korkea, kuvaussuuntani saa sen näyttämään himpun järkälemäiseltä tuossa.

Kannen tein samoista keveistä hyllylevyistä ja se kiinnitetään paikoilleen vasta kun se on ensin topattu ja verhoiltu. Idea tässä jakkarassa on, ettei siitä tulisi liian raskaan näköinen ja siksi halusin pitää yläosan niin keveänä kun mahdollista ja toppaus sitten tekee sen vau-efektin siihen päälle. Siksi piti tarkkaan miettiä miten kansi parhaiten kahdesta levystä syntyy ja miten se sitten kiinnitetään paikoilleen, kun verhoiluhommat ovat valmiit. Päädyin ratkaisemaan asian sopivilla puurimoilla ja varsinainen kiinnitys tulee joko niillä tai sitten laitan tuonne pienet kulmaraudat sitä varten. Tämä asia selvinnee itsellenikin vasta jahka tekeminen tästä vielä vähän edistyy.

Olisin tänään päässyt kevyesti paljon pidemmällekin askartelussani, mutta kun en ollenkaan tajunnut hankkia levyvanua varastoon ennen viikonloppua. Se oli asia joka ei tullut siinä vaiheessa mieleeni kun materiaaleja täällä kaivelin kasaan. Sitä kuitenkin tarvitaan tuohon vanhasta patjasta leikkaamani vaahtomuovin päälle, ennen kun voin siihen kangasta alkaa sovitella. Piti siis pistää pensselit santaan auringon laskiessa ja tyytyä siihen, että tämä homma jatkuu vasta huomenna. 

Got this far today with my foot stool project until I realized I need to get some wadding there on top of the mattress before I can put a fabric there. No wadding in the house so I need to wait till tomorrow to get some to continue working with this. 

1 kommentti: