perjantai 26. helmikuuta 2021

Ei ole sitä miltä näyttää

Lasitteet ovat keramiikkahommissa hauskoja, varsinkin sellaiset, joista ei ennen polttoa edes näe minkä väristä niistä sen jälkeen on tulossa. Normaalisti käyttämäni valkoinen lasite on ihan valkoista jo ennen polttoa, mutta nämä sivellinlasitteet ovat tyystin toista maata. Tässä kahdessa kuvassa kahvikuppeja juuri lasitteen sivelemisen jälkeen ja voisi hyvin kuvitella, että tulossa on punaisia ja harmaita kuppeja, mutta eipäs olekaan. Uskotteko jos sanon, että tuosta punaisesta tulee harmaita ja harmaista vihreitä? No niin niistä vaan tulee, kuten alla olevasta kuvasta näkyy.

Lasitteissa on seassa ainesosia, joista se itse väri syntyy ja ne näyttävät ennen polttoa joskus ihan eriltä, kun mikä se lopputuloksen väri sitten valmiina on. Näissä oli niin hauska tuo kontrasti ennen ja jälkeen, että piti ihan ottaa kuvat tänne muistoksi ja näytiksi, että kuinka tämä homma voikaan välistä olla kuin taikuutta.

P.s. Vihreät kupposet (4kpl) vielä myynnissä porstuakaupassani, harmaat meni jo.

The difference in the color of the glazing before and after the kiln. The red is the grey and the grey is the green in the after kiln pic. Feels like magic this pottery sometimes.

1 kommentti:

  1. Kauniita on molemmat värit...onko sulla dreija vai teetkö ihan käsin nuo kupit

    VastaaPoista