tiistai 9. helmikuuta 2021

Rahiaskartelua osa III

Rahiprojekti on edistynyt vähän hitaammalla temmolla, kun eilinen meni ihan vaan nappeja päällystellessä. Vähän ehkä jännitteli ryhtyä toimeen, kun en tämmöistä verhoilua ole näin professionaalisti koittanut ennen tehdä, mutta tänään rohkaisin mieleni ja jatkoin hommia. Piirtelin ensin istuimen kanteen paikat napeille ja porasin siihen reiät.

Sitten pistin fyllit paikoilleen (niihinkin oli ensin piirrelty nappien paikat valmiiksi) ja sitten aloin vähän tärisevin käsin kiinnitellä nappeja paikoilleen. Ensimmäinen meni vallan hyvin ja toisen ja kolmannen jälkeen alkoi tuntua, että kyllähän tämä tässä jo sujuu.

Olin katsellut pohjille monen monta video-ohjetta ja päätin niiden pohjalta tehdä sen tuollai vähän vapaammalla otteella, missä en merkannut päällikankaaseen nappien paikkoja valmiiksi, vaan painelin ne sinne näppituntumalla kangasta venyttelemättä. Näytti sillai onnistuvan muiltakin, joten ajattelin, että kyllähän se sitten minultakin.

Ja en minä ihan väärässä ollut, kaikki seitsemän nappia solahtivat paikoilleen niin, että kangas on kutakuinkin yhtä tiukalla melkein joka kohdassa. Kutakuinkin on erittäin hyvä lopputulos näin ensikertalaiselle ja päätin, että se on täydellinen suoritus tähän projektiin.

Kun napit oli kaikki kiristetty paikoilleen sopivalle tiukkuudelle (eli ei liian tiukasti) aloin napsutella kangasta reunoista kiinni kansilevyyn. Tämä oli itseasiassa melkein hankalampi projekti kun itse nappien laitto, kun piti olla tarkkana siitä mihin kohti tulee vekit ja mistä kohti vedetään piukemmalle. Halusin just sopivan tiukkuuden, mutta samalla vähän rennomman lookin, ettei tule liikaa paineita tekemiseen enää tässä vaiheessa.

Tässä kohtaa minun olisi kuitenkin pitänyt vähän herätä yhteen mokaan jonka unohdin tyystin tehdä, mutta oli niin hyvä fiilis päällä, että napsuttelin vaan kangasta kiinni minkä kerkesin, enkä huomannut mitään muuta ympärilläni.

Ja tyynyhän toden totta näyttää ihan just siltä miltä pitääkin, kivat timantit on siinä pinnassa nyt, vekkeineen kaikkineen. Ne pitäisi vielä oikoa oikein näteiksi, mutta en ole malttanut sitä nyt edes tehdä, kun niin kivalta näyttää jo noinkin.

Välistä mallasin rahin rungon päälläkin, että miten sopii ja millaiset kulmat olisi kivoimmat. Päädyin kulmissa rentoon ryppyisyyteen ja paukutin ne kaikki kunnolla kiinni heti kuvan ottamisen jälkeen ja sitten heräsin siihen mokaani...

Olin tyystin unohtanut kiinnittää ne rimat levyjen alla kunnolla myös päällipuolelta levyihin kiinni. Nyt ne ovat vaan höttösillä ruuveilla alapuoleltaan ja kaikki päälliset on jo kiinni. Ai että kuulkaa kun alkoi vähän sapettaa. 
Nyt pitää siis päättää, että puranko päälliset auki ja pistän ne rimat kunnolla kiinni vai annanko olla niineensä ja katson miten ajan kanssa käy. Just tällä hetkellä tuntuu siltä, että jälkimmäinen vaihtoehto viehättää enemmän, mutta samalla päässä takoo, että kunnolla pitäisi nyt tässä vaiheessa tehdä. Tähän täytyy nyt ottaa kunnon yöunet väliin, että voin päätökseni tehdä. Projekti siis etenee taas hetken etanavauhtia.

The ottoman is progressing slowly but surely. I was a bit nervous doing the diamond tufting, but after three buttons it started to feel almost easy. The pillow looks all nice and ready but I made a huge booboo forgetting to secure those small beams under the seat from the sitting side too, with those tiny screws only on the underside they might not hold in the long run. And if I want to secure them now, I need to take off the upholstery... So I think I'm going to sleep over this first before figuring out what to do with it.

4 kommenttia:

 1. Voi itku, miten kaunis. Teeppä tuommoisia myyntiin? ;)

  VastaaPoista
 2. Ostaisin minäkin tuommoisen rahin. Varmasti siinä on kuitenkin niin jumalaton homma, että siitä työmäärästä ei kehtaisi periä sitä hintaa, mikä kuuluisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aika iso homma oli, mutta itsepähän halusin itse tehdä :) Kaupastakin muuten saa, muistaakseni Jean Vernetillä on vastaavia myynnissä ei niin pahaan hintaan. :)

   Poista