torstai 21. maaliskuuta 2019

Tuotekehittelyä

Mikään ei ole viime päivinä ollut kyllä niin kivaa kun saven kanssa leikkiminen pitkästä aikaa. Olen mietiskellyt jo tovin mallia sopivaan saippuakuppiin ja siihen idea tuli, mistäkäs muusta kun omasta tarpeesta. Loikoilin raukeana eräs ilta kylvyssä, kun siinä ammeen reunaa tuijotellessani tiesin yht'äkkiä ihan tarkkaan millaisen saippuakupin tarvitsisin. Siinä piti olla kiva muoto, jalat ja pieni viemäröinti, eli sellainen joka voi olla juuri ammeen reunalla ja jota ei pienet suihkuvedet haittaa. 

Tuumasta toimeen, hyvä kun edes tukan kuivaksi sain kun olin jo kaivanut saviämpärit esille ja testailin eri muotoja ja eihän siinä kauaakaan mennyt, kun ensimäinen prototyyppi oli valmis. Tein niitä oitis sitten varastoon jo vähän enemmänkin, että saan niitä myyntiin myös kippo- ja kuppokauppaani. Vielä ovat tosin ihan raakavaiheessa, eli tovin saatte odotella, että ensin kuivuvat ja sitten käyvät raakapoltossa ja lasituksessa, mutta muutaman viikon päästä on jo ensimmäinen satsi valmiina sitten.

Eikä tässä vielä kaikki, tähän samaan inspiraatioon keksin vielä pari muutakin uutuutta keramikkavalikoimiini, mutta niistä lisää tuonnempana, nyt painelen viimeistelemään nämä söpöläiset jotta saan ne asetella kuivumaan rauhassa loppuun.

Got an inspiration to make a pottery soap dish that can be used next to a shower. It has a cute form, small legs and a drainage so that the soap stays dry. Still in raw clay form here, just waiting to dry and get to the kiln.

10 kommenttia:

 1. Jes, just tuommosta oon ettiny :) Ihastelen aina sun savitöitä, niin ihania :)

  VastaaPoista
 2. Täällä kanssa ollut saippuakuppi etsinnässä, ja täällähän se löytyi! Juuri sellainen kun olen ajatellut: hiukan rouhea savesta tehty. Jes!

  VastaaPoista
 3. Tarttee juuri tuon saippuakupin ❤.

  VastaaPoista
 4. Voi hitsiläinen, tuollainenhan on saatava! Minä kun innostuin tekemään saippuoita, ja tuo alusta olisi niille kerrassaan mainio. Kaupasta löytämäni on niin tylsä, että melkein menee itse tehdyn saippuan ideakin sen kanssa pilalle. Jokohan sulla on valmiiksi poltettuna ja hinta mietittynä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennee noin kuukausi vielä ennen kun ensimmäiset valmiiksi saan. :-) Hinta lienee siinä viidentoista euron tienämillä.

   Poista