sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Välineillä on väliä

Tässä kevättalven neuloosissa, kun tarvitsin eri kokoisia neulepuikkoja tuskastuin siihen, että ne ovat kaikki enemmän tai vähemmän rumia silmiini. Olen nimittäin hyvin, hyvin tarkka väreistä kotisohvallani ja neulominen rumilla sinipäisillä puikoilla alkoi pian särkeä silmieni lisäksi tosi lujaa myös mieltäni. Tiesin että olemassa on hurmaaviakin neulepuikkoja, bambuisia ja muita puisia ja päätin, että sellaisia täytyy lähteä ostelemaan, mutta sitten törmäsin ongelmaan; pitkät puikot ovat menneet tyystin pois muodista ja siten kadonneet myös suuren osan kauppojen valikoimista! Nykyään neulotaan mieluiten pyöröpuikoilla ja pitkät puikot ovat niin out kun olla ja voi. Joka kaupassa oli tarjolla pääasiassa vain ei oota.

Siinä sitten eräässä ihanassa neulekahvilassa asiaa ääneen tuskailtuani kysyi vieno ääni neuletyön takaa minkä kokoisia bambupuikkoja etsiskelen ja kertoi, että hänellä on niitä useita erilaisia kotona joutilaana ja voisi ne minulle sieltä tuoda ja antaa. Ja tosiaan muutama päivä tästä sain häneltä ison nipun kauniita bambuisia neulepuikkoja! Että iso kiitos sinne Lentävään lapaseen vielä tätäkin kautta!

Ja sitten päivä tästä niin eräs ystävä toi vielä kätköistään kolme paria lisää ja metallisiin vaihtamalla teki puikkokokoelmastani täydellisen. Nyt on joka kokoa lähteä neulomaan melkein minkälaista lankaa vain. Ja heti kun kokeilin noilla bambuisilla neulomista ihastuin vielä enemmän sillä sen lisäksi etteivät todellakaan särje silmiäni ne tuntuvat käsiinkin niin paljon miellyttävimmiltä kun edeltäjänsä, mutta paras on silti ehkä se ääni mikä niillä neuloessa tulee, se pehmeä puupuikkojen hankaus toisiaan vasten on suorastaan hypnoottisen ihanaa.

As I'm in to knitting right now, I wanted to find some pretty knitting needles but they were sold out ages ago everywhere I went. Luckily I got some as gifts from a friend and a lovely lady at Lentävä lapanen knitting cafe. And now I'm even more in to knitting since it's so much more fun with the hypnotical soft sound the bamboo needles make while knitting.

3 kommenttia:

 1. Minäkään en pidä metallisissa puikoista, enemmänkin sen vuoksi että ovat kylmätiskillä kovat käsiin. Olenkin jo useamman vuoden käyttänyt puisia puikkoja ja ai ihana miten hyvältä ne tuntuvat käsissä.
  Ja niissä on sekin hyvä puoli että voi ottaa lentokoneeseen mukaan jos on matkustavainen ihminen. Viime syksynä olin äitini kanssa katsomassa etelän aurinkoa ja molemmat istuttiin sukkakutimien kanssa sekä lentokentällä että koneessa :)
  Kauniisti olet muuten laittanut nuo puikot esille, voi olla että kopioin idean jahka saan tehtyä yläkerran aulaan itselleni oleskelulueskelukutomisnurkan!

  VastaaPoista
 2. Bampupuikot on täälläkin käytössä, muita en enää käytäkään.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Suorat puikot sattuu hartioihin tälläisellä 20 km vuodessa neulovalla paljon enemmän, kuin pyöröpuikot. Nykyisin myös on tapana neuloa paidat saumattomina pyöröillä. Jos puikkojen vahvuus on alle 3 mm, niin puiset eivät tahdo kestää.
  M&

  VastaaPoista