torstai 7. maaliskuuta 2019

Kevätjarruja

Maaliskuu on minulle aina siitä hassua aikaa, että mieli olisi jo pidemmällä keväässä kun säätila ulkona antaa myöten. Sitä edesauttaa tietenkin vielä se, että televisiossa pyörivät jo puutarha- ja kesäaiheiset ohjelmat ja somessa päivitellään paljon kukkasia. Ajatuksissa on kaikenmoiset pihanlaitto-ideat ja unelmissa miten kaikki on sitten niin ihanaa ja ilmatkin suosivat. 

Jottei tämä kaikki saisi mieltä matalaksi, kun mitään ei voi vielä puutarhassa tehdä muuta kun viskoa lisää hiekkaa sinne tänne jäisten kulkuväylien päälle, niin olen ruukannut ottaa aina tähän vuodenaikaan aikaa ihan vaan itselle ja tehdä jotain mikä saa ajatukset pois keväästä vielä muutamaksi viikoksi. Ehdoton lempparini mihin tahansa masennukseen on kierros kirppareilla. Jo se, että pääsee kiertelemään ja katselemaan myytäviä on minulle hyvin terapeuttista, en yleensä edes ostele välttämättä mitään. Eilettäin kiersin viisi lähialueen kirppistä, joista neljästä tulin ihan tyhjin käsin, mutta viidennestä oli han pakko ostaa tämä viehkeä vanha talonpoikainen astia, en vain voinut vastustaa tuota muotoa ja kulunutta puupintaa. Sen alkuperäinen käyttötarkoitus on minulle vähän mysteeri (ellei ole sellainen yrttien hakkaamiseen tarkoitettu alusta), mutta tiedän että sillä tulee olemaan paljon käyttöä taloudessamme tarjoilu- ja esillepanoastiana, niin nätti se on.

Toinen ihanasti kevättalveen sopiva harrastus on juuri nyt ollut neulominen. Jo kaksi valmista villapaitaa tehtyäni en vieläkään ole saanut siitä kyllikseni vaan langat kolmanteen on jo hankittu.  Hyvä ja rentouttavan tuottelias neuloosi pitää mielenkiintoni visusti vielä sisätiloissa hyvän tovin.

Waiting for the spring to come can be very stressful when it's still freezing outside and there's still at least a month and a half before I can start any projects in the garden. And it doesn't help at all that the garden shows have started on tv, it just makes me feel so frustrated. Luckily I have hobbies that help ease that pain of waiting. I love to go to fleamarkets, not only to make finds but to just relax my mind. Sometimes I can go to several fleamarkets and leave with nothing and still be very happy that I went. Like the other day, I went to five, came out with nothing from four of them but found that cute antique wood bowl from the fifth.
The other thing that eases my pain of waiting for the spring is knitting. Especially knitting sweaters. I've already made two and got some yarn to make a third one too. Sheer bliss!

5 kommenttia:

 1. Täällä samanlaisissa fiiliksissä. Kevään olisin jo valmis ottamaan vastaan. Mutta, onneksi voi neuloa tai ommella kevättä odotellessa!

  VastaaPoista
 2. Hei, meiltä löytyi myös mökiltä tuollainen astia, ja mietin mikä se on :) Ihan mielenkiinnosta, paljonko maksoit tuosta kirpputorilla?
  t. Tanja

  VastaaPoista
 3. Ihana vanha esine, joka muuten on rosollikaukalo. :) Siinä hakataan rosolliainekset pieniksi siihen tarkoitukseen olevan eräänlaisen terän kanssa.

  T. Susanna

  VastaaPoista