maanantai 9. huhtikuuta 2018

Simpukat veivät mukanaan

Siivoillessani nurkkiani Mansen blogikirppistä varten, tuli vastaani tämä ajatus parin vuoden takaa; että josko tekisi simpukka-amppeleista lampunvarjostimen. En ollut silloin saanut sitä aikaiseksi, mutta nyt tuo ajatus ei sitten jättänyt enää rauhaan, vaan pakko oli siinä siivoilun lomassa vähän alkaa kokeilemaan miten simpukat tuohon kehikkoon istuisivat.

Ja kyllähän ne istuisivat. Laiska ei pura amppeleita, vaan katkoo niistä sopivia pätkiä jotka saa suoraan solmittua kehikkoon amppelin siimoilla. Erilaisia simpukkarivejä epätasaisen tasaisesti vieri viereen vaan. Työ on aika joutuisaa ja nopeasti palkitsevaa.

Jäi nimittäin se siivoilu tyystin, kun tähän niin uppouduin ja aika herkullisen näköistä siitä oli tulossa. Mutta, ihan noin en halunnut sitä jättää, jotain lisää siihen piti saada. Simpukoita oli vielä jäljellä, joten päätin kokeilla tehdä siihen myös alaosan.

Askartelin äkkiä rautalangasta rinkulan jonka päälystin kangasnauhalla ja kävin ostamassa siimaa simpukkarimpsuihin, jotka syntyisivät niistä amppeleiden muista osista, joiden omat siimat eivät tähän enää pituuksiltaan riittäisi.

Ja sitten pujottelin ja solmin ja pujottelin ja solmin ja aika pian oli varjostimen alaosassa tämmöinen pussi. Näytti jo tosi kivalle, mutta edelleen tuntui että halusin jatkaa, sillä simpukoita oli vielä vähän jäljellä.

Joten alaosan suuaukolle alkoi muotoutua sieviä rimpsuja sitä mukaa kun simpukoita vielä riitti ja kun ne loppuivat oli vihdoin pakko julistaa varjostin valmiiksi ja viimeistellä työ.

Lopuksi vielä ampunjohdot paikoilleen ja valmista tuli. Eikä lainkaan hassumpi siihen nähden että suunnitelma ulkomuodosta muotoutui vasta tehdessä, (joka itseasiassa teki tästä projektista vieläkin kivampaa). Ja nyt minulla on eri hieno simpukkavalaisin, joka näyttää kivalle päivällä ja yöllä ja pitää hauskaa ääntä kun sitä ohimennen koskettaa. Tosin suunnittelin laittavani tämän yläkerran portaikon kattoon, jossa se on niin korkealla, ettei siihen taida enää ylettää.

I had been thinking of making a lampshade out of those seashell flower pot holders you can find from almost every flower shop. Just as I was cleaning and suppose to do something else the inspiration struck and I had no choice but to start the work. And as I went along I got in deeper and deeper just cause it was way too fun.
But it was all worth it, now I have the cutest seashell lampshade, that I already love very much.

6 kommenttia: