maanantai 2. huhtikuuta 2018

Aika hyvin pelastettu

Pääsiäinen vierähti mukavasti vanhaa patakaapin palapeliä kootessa. Materiaalit riittivät ihan melkein siihen mitä mielessäni suunnittelinkin ja työ oli pääsääntöisesti varsin mukavaa. 

Aloitin kasaamisen osilla jotka olivat käytettävissä silleensä, eli ovilla. Niihin liitin kahtia sahaamani ainoan ehyen sivuseinän ja kannesta tein kaappiin sekä katon että lattian.

Suunnaton apu työskentelyssä oli vanha ja uskollinen kuviosaha, jolla osaan sahata jo niin suoraa, etten välistä viitsi edes jiiripuuta laittaa vierelle (laiska ei jaksa säätää). Tällaisessa projektissa ei tarkka suoruus ole pääasiassa, kun vanhoista paloista kasaa. Työ tehdään osien ehdoilla ja vatupassit pidetään kaapissa.

Toinen hauska työkalu projektissa oli höylä. En aluksi edes muistanut omistavani sellaista, mutta sitten kun muistin, tuli vaikealta ajatuksissa vaikuttaneen yksityiskohdan tekemisestä mukavaa. Tässä kahtia sahatun päälilevyn alaosa, johon piti saada samanlainen viiste kun kaapin kattolevyssä ja sähköhöylällä hujauttaessa siihen ei montaa vetoa tarvinnut. Elämäni toista kertaa kapinetta käyttäessä en jaksanut olla itselleni kovin ankara, vaan hyväksyin täysin parista kohtaa vähän hapuilevan lopputuloksen. Se sopii kaappiin oikein hyvin noin.

Ja sitten kun olin tarpeeksi sahannut ja höylännyt ja ruuvannut, tuli kaappi valmiiksi, eikä lopputuloksesta enää arvaa, että se on joskus ollut jotain muuta kun vanha seinäkaappi.

Ruuvitkin kätkeytyivät vanhoihin naulanreikiin niin hyvin, ettei niitä sieltä hevin edes huomaa.

Vanhat juminsyömät laudat taiteilin takaseinäksi ja melkein sain tehtyä hyllynkin, ennen kun loput materiaalit olivat liian haperoa tai käyrää käytettäväksi. Onneksi varastoissani varmaan on hyllyksi sopiva lauta jossain ja kaappi on siten vielä ihan täysin vanhasta kasattu. 

Mutta kiva oli pelastaa tämä vanha läjä puuta ja rakentaa siitä vielä toimiva kaappi. Nyt vaan joudun varastoimaan tätä hetken, ennen kun pääsen sitä mallailemaan seinälle, sillä paikkaa sille ei ihan vielä ole valmiina. Saattapi olla että kesäsiirtola tälle löytyy pihan kasvihuoneesta, siis heti kun se kesä sieltä suvaitsee saapua.

And so an old eaten and broken floor cabinet turned into a wall cabinet. The result is so good I think if you didn't know what it was before, you'd never believe it has ever been anything else than it is now.

7 kommenttia:

 1. Ihana lopputulos, kannustava vinkki!

  VastaaPoista
 2. Mä en voi kuin ihailla sun ehtymätöntä näkökykyä ja taitoa toimia! Wau!

  VastaaPoista
 3. Hieno! Vitsit sua :) Olet kyllä taitava...

  VastaaPoista
 4. Vähän asian vierestä, mutta mistä tuo pyöreä juuttimatto? Vai oliko sekin sinun omaa tuotantoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sentään, ostin sen siskoltani männä kesänä ja se taisi olla Hemtexistä.

   Poista
 5. Upeaa nähdä, miten käsistään kätevä ihminen osaa hyödyntää materiaaleja!

  VastaaPoista