torstai 19. lokakuuta 2017

Sirkusteltan suojassa

Sen sisällä on pimeää ja hiljaista ja sen katto on vielä kiinni vain hakaneuloilla, mutta se on silti tosi hauska ja kutsuva. Sopivasti ränsistyneen näköinen jo valmiiksi, mutta niin mukava ja turvallinen, kuin iso pesä. 

Vanhoista samettiverhoista syntyvä sirkustelttaprojektini on edistynyt jo melko pitkälle. Katon ompeluhomman jälkeen täytyisi vielä löytää jostain sen verran sopiva pala vaahtomuovia että saan tuonne sisälle tehtyä siitä pyöreän patjan, ettei kovaa lattiaa vasten tarvitse olla. Soviteltu sitä on paljon jo noinkin ja kikatustahan siitä syntyi kun tuonne vuorollaan eri ikäiset konttailivat kokeilemaan. Koiratkin tykkäävät, kunhan siellä on heille pehmeitä tyynyjä joilla makoilla.

Teltta on rakennettu kahden vähän pituudestaan jatketun hulavanteen varaan, yksi tuolla alhaalla ja yksi tuossa katon ja seinän taitteessa. Muodossaan sen pysyy kun roikkuu katon kärjestään katossa. Kun sen laskee alas, valuu koko komeus aivan lyttyyn. Hulavanteet on helppo ottaa tuolta pois jos teltta täytyy välillä pestä tai varastoida jonnekin pienempään tilaan. Melko näppärä myöskin ollakseen kuitenkin aika hyvän kokoinen (halk. 109cm ja kork.185cm).

My circus tent diy is progressing nicely, it looks almost done, even though the roof is just fastened with safety pins. I still need to sew the roof properly and make a round mattress inside so that the players don't have to sit on the hard floor.
But, it's so much fun already. Everyone who have tried it out have giggled a little crawling in and smiled a lot sitting inside.

2 kommenttia:

  1. Tuolla on varmasti kivat tunnelmat teltan sisällä. Täällä jo odotellaan syyslomaa, joka alkaa huomenna. Halloweeniä on tullut vähän laiteltua.

    VastaaPoista
  2. Nuo pehmolelutkin on niin ihania.

    VastaaPoista