perjantai 27. lokakuuta 2017

Ja niin joulu joutui...

No ei nyt vielä kuitenkaan joulu, mutta jouluvalot kylläkin. Ennakoin tulevan lumipeitteen ajoissa ja tarkastin pihalla jo olleet valot sekä laittelin muutamat lisää, jotta pääsisin katselemaan miltä näyttää sitten kun lumipeite saapuu. Näissä asioissa pitää olla tarkkana ja laittaa valot hyvin ja harkitusti, jotta tunnelma on sitten just eikä melkein ja valomeri näyttää kivalta myös naapurien ja ohikulkijoiden silmiin.

Menneinä vuosina olen tupannut tunkea pihalleni lähemmäs toistakymmentä valosettiä, mutta nyt on kato syönyt valoketjuja ja kun uusia en enää tässä sävyssä löydä, pitää tyytyä vähempään. Kahdeksan settiä on jo ripusteltu ja viisi odottaa vielä rullalla laatikoissaan, eli kaksitoista (EDIT kolmetoista, kuten eräs lukijani minulle huomautti, kun en itse osaa laskea. :D) on sitten yhteensä kun valmista tulee, mutta kyllä nämä kahdeksankin jo aika kivan tunnelman pihalle luovat, ainakin näin portilta päin kuvattuna. 

Olen koittanut tässä miettiä että annanko noiden vaan vuosi vuodelta vähetä vai satsaanko joulun jälkeen alemyynteihin ja ostan kokonaan uudet setit, mutta kun mieli edelleen halajaisi näitä oikeasti retroja hehkulampun sävyisiä ledejä ja toiveissa on että näitä vielä joku alkaisi valmistaa. Vuosi vuodelta ne lähemmäs kyllä jo usealla merkillä menevät. Harmi vaan etteivät vaan niin lähelle että tuonne juuri nyt lisää saisi, koska missään nimessä ja ikinä en tuonne sekaan erisävyisiä settejä sotkisi. 

We had a blizzard here in Finland two days ago and the time was perfect to test out my christmas lights on the yard. I only have eight sets of lights there right now and I'll put five more when I get the time to do so. I'd like to have even more but the shops here don't sell the exact warm tone of light I require and have. I'm thinking of renewing all the lights next year to get more matching sets on my yard, but I still slightly hate all other than the real vintage warm light bulb tone. But never the less the yard looks just pretty with lesser lights too, so I'm not going to stress out too much with this now, but to enjoy the little winter we have here.

8 kommenttia:

 1. Ihana, kerrassaan ihana. Täällä Jouluvalo sesonki alkaa aina Halloweenista ja jouluosastojen avajaiset olivat puutarhamyymälöissä viime viikonloppuna ja ne ovat huikeita. Omat valot saavat vielä ehkä hetken odottaa, sillä piha on aika kiva just nyt tuollaisenaan "sirkusvaloilla" . Ihanaa alkutalvea, Ritu

  VastaaPoista
 2. 8 + 5 = 13 ����

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos, niin onkin! Matikka ei ole ikinä ollut se vahvin lajini...

   Poista
 3. Hyvä ajoitus!
  Meillä jotkut kausivaloi ovat ympäri vuoden puissa, mutta syttyvät vasta marraskuun puolella.
  Isompi ripustusurakka on vielä edessä, mutta "onneksi" lumi suli vielä pois. Värikkäitä enkä kirkkaita valoja pihaani laita.
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 4. Kaunista kuin satumaassa. Itsekin kaipailen hieman lämpimämpiä sävyjä kuin kylmää ledjäävaloa.

  VastaaPoista
 5. Niin ihana tunnelma. Kuin jostain joulun sadusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli, nyt kun lumet suli ja vettä sataa näyttää piha taas ihan Mordorilta... :D

   Poista