tiistai 24. lokakuuta 2017

Amppeli Amppelinen

Tein itselleni jo melkein vuosi sitten kokeeksi keramiikka-amppelin, mutta jotenkin vasta nyt kun sitaisin siihen juuttinarut ja ripustin roikkumaan, sytkähdin siihen että sehän on tosi hieno. Siinä samalla sytkähdin siihenkin, että näitähän pitäisi tehdä myös myyntiin tuleville Parolan aseman joulumarkkinoille! Siispä ryhdyin oitis tuumasta toimeen ja ensimmäinen satsi niitä onkin juuri paraikaa Ikituulen uunissa raakapoltossa.

Tämän koekappaleeni olen lasittanut yltympäriinsä, mutta mieleni vähän tekevi tehdä osasta sellaisia joissa lasite jää vain tuohon ruukun puoliväliin ja alaosa jäisi savelle, sekin kun kuitenkin on aika nätin väristä se saven oma väri. Korkeapolttoinen savi kun muuttuu uunissa ihan vedenpitäväksi ilman lasitettakin voi näiden kanssa heittäytyä varsin luovaksi.

Laittelen vielä lisää kuvia niistä valmiista jahka ensin käyvät kastautumassa lasitteessa ja lämmittelemässä uunissa toisen kerran. Tämä prototyyppinen kun on ehkä vähän kluhmuisempi ulkoasultaan kun ne uudemmat. Kokokin ehkä hitusen pienempi, mutta style on silti sama. 

I had made myself a pottery hanging flower pot last year but didn't try it out until now. It looks so good I realized I need to make more of them to sell with my other pottery. So I quickly started my pottery factory again. I'm bringing a small bunch to sell at the Parolan aseman joulumarkkinat. Be there to get one.

6 kommenttia:

 1. Wau tosi makea. Ehdottomasti osittaina lasitettuna vielä parempi. Amppelit on kyllä sellainen juttu että niitä on mun mielestä markkinoilla aika vähän kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tällaisille voi siis olla kysyntää enemmänkin.

   Poista
 2. Upea. Itse ihastuin juuri tuollaiseen rosoisuuteen/kluhmuisuuteen. Onko sinulta mahdollista ostaa tällaisia postitettuna? itse kun asustelen vähän liian kaukana tulevista joulumarkkinoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sekin onnistu. Laita sähköpostia sitten kun olen esitellyt ne uunista tulleet. Tämä kuvan malliyksilö on minun oma ja sitä en vielä myy.

   Poista