tiistai 21. helmikuuta 2017

Piikkikavereiden talvisiirtola

Meillä on yläkerran aulassa talven pimeyttä paossa kokoelma huonekasveja jotka muutoin majailisivat alakerrassa. Aula on talvisin talomme valoisin tila jonne joskus jokunen auringonsädekin eksyy. Talvisiirtolassaan ovat kaikki mukavasti yhdellä hyllyllä rivissä saamassa hengissäpysymiseensä tarpeellista valohoitoa.
Täällä voin myös huoletta antaa kasveille erillisellä lampulla sitä inhaa violettia lisävaloa jota ne ehdottomasti kaipaavat. Tässä tilassa päiväsaikaan kuljetaan niin vähän ettei väri haittaa muita kun ehkä naapureita jotka sen llilerryksen ikkunasta näkevät.

Valo on ollut kyllä ihan älyttömän hyvä ratkaisu. Näkee kasvien kasvustakin että viihdytty on. Vasemmassa nurkassa oleva aloe varsinkin, on rykäissyt kasvattaen talven aikana peräti kuusi uutta lehteä.
Onneksi pian koittaa enemmän valon aika ja voin taas siirrellä näitä piikikkäitä ystäviäni alakertaan. On ollut jo ihan ikävä näitä siellä.

A part of our house plants spent the winter in the upstairs hall. The space there has more natural light in it and is a good place to use those purple plant lights that one just don't want to look at in other living spaces. The plants have enjoyed their stay here well, the aloe has grown the most, six new leafs already.

7 kommenttia:

 1. Onpa kauniin valoisa aula. Kelpaa kasvien talvehtia.

  www.vuorotyolaisenvaimo.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On valoisa kun aurinko paistaa, pilvisellä säällä ihan pimeä. :D

   Poista
 2. Jee, mun entinen kaktuskin näyttää olevan hengissä ja viihtyvän, kun on venynyt roimasti pituutta! Mä kiikutan muuten kaktukset kesäksi ulos, tuntuvat tykkäävän siitä. Tää lähti siitä kun orava aina mylläsi yhden kesäkukkalaatikon ja mä suivaannuin siitä ja istutin siihen kaktuksia jotta loppuisi myllääminen (loppui kyllä) :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kaktus on viihtynyt, varsinkin nyt kun saa talvivaloa. Minäkin joskus ulkoilutan kaktuksia kesäisin. Kasvihuoneessa tai porstuassa pitelen mieluiten niin ei tarvitse vahtia liiallisen kastumisen vuoksi, nämä kesät kun tässä viime aikoina ovat olleet varsin kosteita. :D

   Poista
 3. Ihana tuo oikeanpuoleisin raidallinen ruukku. Mistä se mahtaa olla peräisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen saanut sen isovanhemmiltani aikoinaan jonkun kaktuksen mukana. Ruukku on jostain 60-70-lukujen tienoilta.

   Poista