lauantai 25. helmikuuta 2017

Kannukaunotar

Muistattekos tämän kannun prototyypin jonka kolmisen viikkoa sitten savesta tein? No, tässä se nyt on lasitettuna ja uunista tulleena. Kaatokin nokassa laakista kohdallaan. Aika mehevää onnistua ensi yrittämällä näin napakymppiin sekä toiminnallisuuden että ulkonäön kanssa. 

Jotenkin jo kannua tehdessäni näin sen monikäyttöisenä, ettei vaan ole pelkkä kaadin vaan tarpeeksi nätti toimiakseen myös muissa hommissa kuten nyt vaikka maljakkona magnolian oksille. Toki tämä on varsin söötti myös mehukannuna, maitokannuna, vesikannuna tai voihan siitä tarjoilla vaikka kastikkeen.

Koskapa tämä kokeiluni onnistui näin hyvin ajattelin tehdä näitä muutaman myös myyntiin. Tällaisia valkoisia ja sitten muutama ehkä myös harmaanruskeasta kirkkaalla lasitteella. Kahvan paikka saattaa muutamassa vaihdella kun kokeilen vielä miltä se tuntuisi hieman alempana (vaikka tykkään just nyt tästä korkeammasta ihan älyttömästi). 

Korkeutta kannulla on kaatonokkaaan mitattuna noin 17cm ja suuaukon halkaisija on 8,5cm. Vetoisuus siinä 8,5dl jos ihan piripintaan asti täyttää. Hinta asettunee aikanaan jonnekin 20-30 euron välimaastoon.

My prototype jug came out as perfect as can be. It works really well and looks as cute as candy. I'm definitely going to make some to sell too and in two different tones; this one and a more mud color clay with transparent glaze. I just love this little thing and the ways I can use it, like here in the pics, it makes the perfect vase for fresh cut magnolia branches.

6 kommenttia: