sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Makuuhuoneeseen uutta väritystä testaamassa

Kaupallinen yhteistyö: Domus Classica
Makuuhuoneeseen on ollut suunnitteilla uusi seinäväritys jo pidemmän aikaa, osa maaleistakin jo valmiina, mutta jostain syystä tämä uuvatti odotti koemaalauksen kanssa sen verran kauan että ensin tuli niin pimeää ettei luonnonvalossa huoneessa näe juuri yhtään mitään.

Keinovalo tuossa tilassa syö kaiken niin kivasti piiloon että se on luonnonvalo tässä tapauksessa se ainoa oikea. No onneksi jotain nyt sentään näkee ja siellä missä eniten valoa on, on myös paikka koemaalaukselle. Muutamaa toisiinsa sointuvaa sävyä sekaisin olisi tarkoitus seiniin hieroa. Osin tarkoituksella ja harkiten ja osin täysin sattumanvaraisesti. Tässä koemaalauksessa katsoin vaan noita sävyjä, että toimivatko tilassa vai pitääkö säätää, ja luulen että vähän säädän tuota sinisintä harmaata. Ihan noin sinertävä ei tarvitse lopputuloksen olla.

Maaliksi huoneeseen olen valikoinut Biofarbenin Savimaalin, se kun on luonnostaan täysin matta ja siihen saa pigmenteillä sekoitettua sävyjä hyvin näpäkästi. Näissä koemaalauksissa on valkoiseen pohjaan sekoitettu sekaisin, mustaa, vihreää umbraa ja okraa. Ja tulee muuten niin nättejä sävyjä noilla ettei tosikaan. Aivan ihania harmaita, munankuoria ja valkoisia. 

Vielä pitäisi päättää myös makuuhuoneen katon sävy. Kokeilin siihen pariin kohtaan vähän vaaleampia, mutta totesin heti että ei. Tummaa pitää tänne saada ja nyt harkinnassa on vetäistä se tuossa värimallikuvassa olevalla tummanharmaalla. Ja voi olla koska haluan siihen ihan pikkiriikkisen kiillon, että maalaan sen muulla kun savimaalilla.

Tuo kultainen katto saa nyt painua historiaan. Ihan kiva sinänsä, mutta kun kyllästyttää tuo kellertävyys ja mieli tahtoo tummaa. Sitä paitsi nuo sirkusvalot tulevat näyttämään ihan superhienoilta tummempaa taustaa vasten. (Varsinkin jahka löydän kätköistäni vielä pari puuttuvaa hehkulamppua niihin.)

In collaboration with: Domus Classica. Bedroom needs new color and stupid me waited till it's this dark until I started testing the tones on the walls. Oh, well I'm sure I'll see enough there to do the job anyways. 
I decided to use this Biofarben claypaint and mix the colors myself with pigments. The result will be a cool uneven vintage looking wall surface. Just not that blue than in the pics here. I also want to paint the golden ceiling darker, maybe to dark grey. Just got so fed up with the yellowness of the gold.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti